2024. április 28. 00:50
KezdőlapMotoGPFontos döntést jelentettek be Rossi csapatánál, változik az istálló neve

Fontos döntést jelentettek be Rossi csapatánál, változik az istálló neve

2024-től más neve lesz a VR46 csapatának, miután új névadó szponzort jelentettek be. A főtámogató az indonéz állami olaj- és földgázipari vállalat, a Pertamina lesz.

A VR46 második éve van jelen a MotoGP-ben, hiszen tavaly debütált a királykategóriában. 2022-ben és idén a pénzügyi szektorban jelen lévő Mooney volt a főszponzor, ám, ahogyan korábban mi is beszámoltunk róla, várható volt, hogy ez jövőre megváltozik. Indonéziában pedig be is jelentették az új főtámogatót, amelynek kiléte szintén nem okozott meglepetést.

A MotoGP-ben is ismert főszponzorra válthat Rossi csapata

Ahogyan azt a nemzetközi sajtó már hónapokkal ezelőtt megszellőztette, az indonéz állami olaj- és földgázipari vállalat, a Pertamina lesz Valentino Rossi csapatának új névadó szponzora. Mindez azt jelenti, hogy a csapat hivatalos neve is megváltozik: 2024-től kezdve már Pertamina Enduro Mooney VR46 Racing Teamként kell keresni őket a mezőnyben.

A felek hároméves szerződést írtak alá, vagyis a Pertamina a jelenlegi technikai korszak végéig biztosan marad. Ugyanakkor elképzelhető, hogy időközben egy még fontosabb változás is lesz a csapat életében: a Ducatival kötött szerződés a következő idény végén lejár, és egyáltalán nem kizárt, hogy a VR46 lesz a Yamaha szatellitcsapata, ami már csak Rossi múltja miatt is kézenfekvő lenne.

A bejelentés helyszíne és időpontja nyilvánvalóan nem véletlen, hiszen ezen a hétvégén rendezik az Indonéz Nagydíjat Mandalikán. A csapat pedig méltó módon ünnepelte meg a hírt, hiszen a szezon során negyedik alkalommal sikerült megszerezni a pole pozíciót az időmérőn Luca Marini révén, aki királykategóriás pályafutása első rajtelsőségét gyűjtötte be.

Sérülése után Marini megszerezte első pole-ját, Martín csak részben élt Bagnaia betlizésével

„Üdvözöljük a Pertamina Lubricants-et, amely a következő három szezonban a VR46 névadó szponzora lesz – nyilatkozta Alessio „Uccio” Salucci, a VR46 csapatigazgatója. – Mindez jelzi csapatunk történetét, valamint egy fontos darabot és egy újabb lépést jelent céljaink elérésében. Igazán megtisztelő számunkra, hogy megállapodtunk a motorsport világának egy ilyen márkájával. Ezzel az új szinergiával nem csupán megosztjuk a közös céljainkat, de egyesítjük a MotoGP két legnagyobb és leghűségesebb rajongói bázisát. Egy híd az olasz szurkolók és azok között, akik Indonéziából követnek minket, akiknek remélhetőleg nagy megelégedést tudunk okozni a jövőben.”

„Ez a hosszú távú projekt két, a motorozás és a versenyzés világában oly tapasztalt vállalat között, mint a VR46 és a Pertamina Lubricants, azzal a céllal jött létre, hogy a sportág iránti valódi szenvedélyt egyedülálló nézőpontból hozza el a rajongók százezreinek világszerte – folytatta Salucci. – 2024-ben új korszak kezdődik a MotoGP-történelmünkben, egy sikerekben gazdag kaland, amely mindössze két évvel ezelőtt indult, és amely nem lett volna lehetséges egy olyan partner támogatása és részvétele nélkül, mint a Mooney, amelynek személyesen szeretném megköszönni a kölcsönös bizalmat és tiszteletet.”