back to top
2024. május 01. 13:12
KezdőlapMoto2Megsérült a tüdeje, ezért még mindig nem repülhetett haza az óriásit bukó...

Megsérült a tüdeje, ezért még mindig nem repülhetett haza az óriásit bukó pilóta

Tájékoztatást adott állapotáról Jake Dixon, aki óriási balesetet szenvedett a Katari Nagydíj szombati Moto2-es edzésén. A brit versenyző számára egyelőre nem engedélyezték, hogy hazarepüljön.

Borzasztóan indult Jake Dixon számára az idei Moto2-es világbajnokság. Az Aspar csapatának versenyzője a Katari Nagydíj szombati edzésén óriási highside-ot mutatott be, aminek következtében megsérült. Emiatt pedig kénytelen volt kihagyni a hétvége további részét, így a futamon sem tudott elindulni.

A brit pilótát azóta kiengedték a kórházból, de még messze nem épült fel teljesen. Csütörtökön egy videós bejelentkezés formájában tájékoztatást adott a nyilvánosságnak az állapotáról. Ebből kiderült, hogy még mindig Katarban tartózkodik, miután az orvosok megtiltották neki, hogy repülőre szálljon. Dixon többek között erre is kitért.

Ahogyan azt a háttérből is láthatjátok, nyilvánvalóan még nem vagyunk otthon – jelentette ki az Instagram-oldalán közzétett videóban. – A Katarban elszenvedett nagy bukásom után nem engedték, hogy hazarepüljek, mert a nagy becsapódást okozott néhány problémát. Főként a tüdőm miatt nem voltam alkalmas a repülésre. Ezzel volt egy kis gond, és azt mondták, hogy nem biztonságos a repülés. Vasárnap lesz néhány vizsgálat, hogy kiderüljön, pontosan mikor repülhetek haza.”

„Köszönöm mindenkinek, aki részt vett ebben, a teljes katari orvosi személyzetnek, a Dorna orvosainak, a MotoGP-éinek, mindenkinek, hogy biztonságosan kórházba vittek, elvégezték a megfelelő vizsgálatokat, és biztosították, hogy a lehető legjobb kezekben legyek – folytatta. – És persze a csapatomnak és a menedzsmentemnek is köszönöm, hogy nemcsak nekem, hanem a feleségemnek, Sarah-nak is segítettek, mert ő nyilván egyedül volt, én pedig nem tudtam segíteni neki. A támogatást is nagyon köszönöm!”

Dixon tavaly április óta édesapának mondhatja magát, hiszen a hónap első napján megszületett lánya, Summer Rose. A baleset abból a szempontból is nagy érvágás, hogy így vele sem találkozhatott az elmúlt napokban. Ugyanakkor bízik benne, hogy ez hamarosan megváltozik, és a közeljövőben hazautazhat.

„Ez egy nagyon frusztráló időszak – fogalmazott. – Nyilvánvalóan nagyon hálás vagyok, hogy relatíve rendben vagyok ezen baleset után. Arra gondoltam, hogy adok egy gyors tájékoztatást mindenkinek, hogy miként haladnak a dolgok. Remélem, hamarosan jó hírekkel szolgálhatok, és hazarepülhetek. Természetesen hiányzik a kisbabám, Summer. Nincs itt velünk, és ez dühítő. Ugyanakkor, ahogyan mondtam, a gyógyulás útján vagyok, és remélhetőleg hamarosan lesznek jó hírek.”