back to top
2024. május 03. 14:44
KezdőlapMotoGPA siker vagy a pénz a fontosabb? – Quartararo elárulta, mi alapján...

A siker vagy a pénz a fontosabb? – Quartararo elárulta, mi alapján dönt a jövőjéről

Fabio Quartararo kijelentette, nem fogja sokáig elhúzni a jövőjével kapcsolatos döntését. A Yamaha versenyzője nemrég egy mondatot tett közzé a közösségi médiában, ami akár erre a kérdésre is vonatkozhat.

Továbbra is nagy kérdés, hogy Fabio Quartararo hol fogja megkezdeni a MotoGP 2025-ös szezonját. A francia versenyző többször is hangsúlyozta, hogy elsődlegesen a Yamahával szeretne visszatérni a csúcsra, ám ha úgy látja, hogy ez viszonylag rövid távon kivitelezhetetlen, akkor készen áll arra, hogy más lehetőségek után nézzen.

Az idény első két fordulója pedig nem arra engedett következtetni, hogy a hangvillások igazán közeledtek volna az európai gyártókra. Olyannyira, hogy a katari hétvége után Quartararo kijelentette, minden eddiginél nagyobb a lemaradásuk. A Portugál Nagydíj már valamivel jobban sikerült, de önmagában aligha győzte meg 2021 MotoGP-világbajnokát.

Mindenkivel beszélünk a jövőmmel kapcsolatban – nyilatkozta Quartararo az olasz Sky-nak, amikor a következő szezonról kérdezték. – Nem fog hónapokig eltartani, amíg meghozom a döntést, hamarosan kijelölöm a saját utamat a jövőre nézve. Nem mondom, hogy nemsokára meglesz, de nem fogok olyan hosszasan várni.”

Quartararo: Nem gondolok a szerződésemre

Hogy pontosan mikorra várható a bejelentés, azt nem tudni, de korábban voltak olyan pletykák, hogy a 24 esztendős motoros a Le Mans-i hétvégére szeretne tiszta vizet önteni a pohárba, ami nyilvánvalóan adná is magát. Amennyiben ez így lesz, akkor május közepén már hivatalossá válik, hogy év végén elbúcsúzik-e a Yamahától, és ha igen, akkor mi lesz a következő állomás.

Persze egy ilyen döntésnél számos szempontot kell mérlegelni. Még ha nagyon le is egyszerűsítjük a kérdést, akkor is legalább két tényezőt kell figyelembe venni: a sportszakmai kilátásokat, valamint az anyagi lehetőségeket. Quartararo számára pedig mindkettő lényeges. „A pénz mindenki számára fontos tényező – szögezte le. – Én viszont olyan projektet akarok, amelyet kedvelek, és amely lehetővé teszi számomra, hogy elérjem a kívánt eredményeket.”

A 11-szeres MotoGP-futamgyőztes egyébként a napokban egy olyan mondatot tett közzé egy Instagram-történetben, amely akár a jövőjére is vonatkoztatható. Kockáztatni mindig jobb, mint [utólag] megbánni valamit” – olvasható. Persze nehéz megmondani, hogy mire gondolt a költő: első látásra talán leginkább úgy lehet értelmezni, hogy a váltás jelenti a kockázatot, de látva a Yamaha helyzetét, a maradás is rizikós lehet. Emellett persze az is benne van a pakliban, hogy Quartararo valami teljesen másra célzott.