2024. április 27. 19:36
KezdőlapMotoGPQuartararo: Nem gondolok a szerződésemre

Quartararo: Nem gondolok a szerződésemre

Fabio Quartararo a Portugál Nagydíj előtt kijelentette, hogy a jövő évi szerződése körüli bizonytalanság nem tereli el a figyelmét. Viszont a francia pilóta azt is kiemelte, hogy nem akar túl sokáig várni a döntéssel.

A MotoGP mezőnyének nagyrésze jelenleg az előttük álló legközelebbi kihívásra, a Portugál Nagydíjra – amelynek helyszínén fontos változtatásokat eszközöltek – koncentrál. Van azonban olyan versenyző is, akinek más gondjai is akadnak. Ilyen többek között Fabio Quartararo is, akinek a legtöbbekhez hasonlóan az idei szezon végén lejár a szerződése, és egyelőre még nem tudja, hogy hol folytatja majd jövőre a pályafutását.

Meg lehet-e állítani a Ducatit és Bagnaiát a portugáliai hullámvasúton? – hétvégi menetrend

Quartararo korábban leszögezte, hogy amennyiben a Yamaha képes fejlődni, és elmozdulni a mezőny végéről, akkor szívesen marad a csapatnál, de kész más gyártókkal is leülni a tárgyalóasztalhoz. Ráadásul sajtóértesülések szerint a rosszul sikerült katari szezonnyitó után még nyitottabbá vált a hangvillások elhagyására. Amennyiben valóban ezt a lehetőséget választja majd, akkor könnyen lehet, hogy végül az Apriliánál fog kikötni.

Azonban a francia versenyző nem rágódik ezen éjjel-nappal. „Nem gondolok a szerződésemre – nyilatkozta Quartararo. – Természetesen, mint tudjátok, már tárgyalunk néhány gyártóval. Viszont ez nem tereli el a figyelmemet, ezekre a dolgokra nem gondolok, amikor a motoron ülök.”

„De persze tudom, hogy miről van szó a tárgyalóasztalnál, és ezek arra engednek következtetni, hogy nem vagyok egy rossz pilóta. Nekem az sokkal kellemetlenebb volt, amikor a Moto2-ben mentem, és egyszer csak nem volt csapatom a következő évre. Akkor valóban volt okom az aggodalomra. De abban a helyzetben, amiben most vagyok, nincs miért aggódnom.”

Ha nem is csak ez jár Quartararo fejében, azért nem szeretné túl sokáig elhúzni a választást. „Nem akarok hónapokat várni a döntéssel – mondta a nizzai pilóta. – Már sokat beszéltünk erről, és úgy gondolom, hogy most már átlátom a piaci helyzetet. Már vannak terveim, de még egy kis időre szükségem van a döntéshez.”

Quartararo kész tárgyalni más gyártókkal

„Nincs menedzserem, Tom [Maubant] intézi az ilyen ügyeimet – tette hozzá Quartararo. – Ő végzi el a menedzserem munkáját, és ő az egyetlen ember, akiben százszázalékos megbízom. Ezért is adtam neki ezt a munkát tavaly. Ő intézi a tárgyalásokat, én nem gondolok a szerződésemre.”