back to top
2024. május 04. 08:30
KezdőlapHírekSzörnyű tragédia, 21 éves versenyző vesztette életét a hockenheimi pályán

Szörnyű tragédia, 21 éves versenyző vesztette életét a hockenheimi pályán

Halálos baleset történt a hockenheimi 1000 km-es versenyen, ugyanis életét vesztette Troy Beinlich. A mindössze 21 esztendős pilótát ketten is elgázolták, miután elesett, és a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Borzalmas tragédia árnyékolta be a Deutschen Langstrecken Cups, vagyis a német hosszútávú bajnokság idénynyitóját, a Hockenheimi 1000 km-es versenyt. Szombaton, körülbelül másfél órával a rajt után Troy Beinlich elesett, és a mögötte haladók közül ketten nem tudták őt kikerülni, így elgázolták. A mentőcsapatok ugyan hamar a helyszínre értek, de a 21 éves pilóta a helyszínen életét vesztette.

Belehalt súlyos sérüléseibe egy 21 éves motoros, aki a hockenheimi Racefoxx 1000 km-es hosszútávú versenyen elesett – olvasható a közleményben. – A futamot a baleset után azonnal leállították, az aznapra tervezett összes többi viadalt pedig törölték. A bukás pontos okáról egyelőre nem lehet információt adni. A mannheimi közlekedési hatóság megkezdte a vizsgálatot, és egy szakértő bevonásával próbálják rekonstruálni a bukás eseményeit.”

„A futam során sajnos súlyos baleset történt – áll egy későbbi közleményben. – A mentőszolgálat és a pálya biztonsági személyzete minden erőfeszítése ellenére túl későn érkezett meg a segítség versenyzőtársunkhoz. Megdöbbentünk, és végtelenül szomorúak vagyunk, hogy sportágunk megmutatta a sötét oldalát. A családok és a barátok iránti tiszteletből jelenleg nem tudunk és nem is akarunk további részleteket közölni. Kérjük, ezt értsék meg, a családtagoknak pedig adjanak időt és teret a gyászra! Szeretnénk kifejezni a legmélyebb részvétünket a családoknak és a barátoknak.”

Tragédia az IDM szabadedzésén: elhunyt Leon Langstädtler

A hockenheimi pálya legendás mind a két-, mind a négykerekű motorsportban, ám ez nem változtat azon a tényen, hogy másfél éven belül ez a második halálos kimenetelű motoros baleset ezen a helyszínen. 2022 szeptemberében Leon Langstädtler vesztette életét hasonló módon, miután az IDM Superbike kategóriájának második szabadedzésén bukott, Daniel Kirchhoff pedig már nem tudta kikerülni.

Ami Beinlichet illeti, már nagyon fiatalon, 2005-ben elkezdte karrierjét a német pocketbike-bajnokságban. 2012-ben aztán kismotorokra váltott, majd 2016-ban a Moriwaki Kupában versenyzett. Egy évvel később a Supersport 300-as géposztályban is bemutatkozott, ahol már nemzetközi szinten is szerepelt. Tavaly pedig az IDM Supersport 600-as kategóriában debütált, ahol bátyjával, a nála hét évvel idősebb Christoph-fal alkotott egy csapatot, és az idei évre is ez volt a terv.

A Deutschen Langstrecken Cupsban még további két fordulót rendeznek az idei évben. A sorozat május 11-én folytatódik a Nürburgringi 4 órás versennyel, majd október 3-án zárul az oscherslebeni pályán tartandó 6 órás viadallal. A tragédia miatti törlés következtében viszont innentől kezdve nyilvánvalóan csonka bajnokságról van szó.