back to top
2024. május 04. 04:14
KezdőlapMagyarokKét komoly baleset mellett pontszerzéseket hozott a magyar motorosok számára a hétvége

Két komoly baleset mellett pontszerzéseket hozott a magyar motorosok számára a hétvége

Több magyar gyorsasági motorversenyző is rajthoz állt az előző hétvégén: Kovács Bálint sikeresen teljesítette a Le Mans-i 24 órás versenyt, míg Kovács Zoltán, Vincze Martin és Rossi Moor pontot szerzett saját sorozatában. Utóbbinak viszont egy komoly bukásban is volt része, ahogyan Farkas Kevinnek is.

Az előző hétvégén a Superbike-világbajnokságé volt a főszerep, ami a motorversenyzés gyorsasági szakágát illeti, ám természetesen más kategóriák versenyzői is rajthoz álltak, köztük magyar pilótákkal. Óriási sikerről ezúttal nem tudunk beszámolni, de többen is ponttal távoztak az adott helyszínről, másnak viszont kifejezetten rosszul sikerült a hétvége.

A Northern Talent Cup mezőnye a Superbike-vb betétfutamaként Assenben kezdte meg a szereplést, köztük Kovács Zoltánnal és Vincze Martinnal. Az esős időmérőn előbbi a tizenharmadik, utóbbi a tizenötödik helyre kvalifikálta magát. A pontszerzés mindkettőjüknek csak az első futamon jött össze, amikor Kovácsot a tizenharmadik, míg Vinczét a tizenötödik pozícióban intették le.

Szintén pontszerző helyen zárt Kovács Bálint, aki a hosszú távú-világbajnokság idénynyitóján, a Le Mans-i 24 órás versenyen vett részt a Wójcik Racing Team színeiben. A 22 éves motoros életét már az első etapjában megkeserítette az üzemanyag-szivattyú, amely aztán reggel 6 órakor felmondta a szolgálatot. Ezzel együtt be tudták fejezni a viadalt, és a kategóriájukban a tizedik helyet érték el.

Ugyancsak ponttal távozott Atlantából a MotoAmerica Twins Cup kategóriájában szereplő Rossi Moor, ám az ő hétvégéjét egy komoly baleset árnyékolta be. Rossi Moor csak néhány kört tett meg a Q2-ben (így is a 2. helyre kvalifikálta magát, csupán 3 tizedre az elsőtől), sajnos nagy balesetet szenvedett az 1-es kanyarban” – írta testvére, Rob a Facebookon. Ennek következtében az első futamot ki kellett hagynia, ám a másodikon már részt tudott venni, és hetedikként ért célba. Ezzel két forduló után 31 ponttal rendelkezik, ami a bajnokság kilencedik helyére elég.

A magyar gyorsasági motorsport legnagyobb reménységének tartott Farkas Kevinnek borzasztóan alakult a JuniorGP idénynyitó misanói hétvégéje. A szabadedzésen súlyos balesetet szenvedett, és bár az orvosok versenyzésre alkalmasnak tartották, az időmérőn nagyon fájt a lába. Ráadásul az eső is esett, és beszámolója alapján „élete legrosszabb” kvalifikációján nem tudta befejezni a gyorskört, így nem harcolta ki a jogot magának, hogy részt vehessen a versenyeken. Szintén az olaszországi helyszínen szerepelt a Stock kategóriában induló Kecskés Bence, aki a huszonhetedik pozícióból indulhatott, de nem tudta befejezni a futamot.