back to top
2024. május 04. 04:46
KezdőlapMotoGPA magánéletben vigasztalódhat a szezont szörnyen kezdő Marini, felesége remek hírt osztott...

A magánéletben vigasztalódhat a szezont szörnyen kezdő Marini, felesége remek hírt osztott meg

Luca Marini felesége bejelentette, hogy gyereket vár, ráadásul a képek alapján már nincs sok hátra a baba születéséig. Az olasz versenyző magánélete tehát sokkal jobban alakul, mint az idei szezonja.

Luca Marini idén már a VR46 helyett a gyári Honda csapatánál versenyez, és egyelőre finoman szólva sem jött be neki a döntés. A 26 éves motoros eddig borzalmasan szerepel, és egyelőre nem látszik, hogy mikor jöhet a fellendülés akár egyéni, akár gyártói szinten. A magánéletében viszont minden rendben van, sőt, feleségével fantasztikus hírt jelentettek be.

Hatalmas az öröm Tavulliában: Luca Marini megnősült (videó)

Marta Vincenzi, akivel tavaly nyáron kötöttek házasságot, ugyanis babát vár, és a képek alapján terhessége már igencsak előrehaladott állapotban jár. A szerelmünkből élet lett, hamarosan hárman leszünk – írta az Instagramon, ahol az ultrahang felvételeit is megosztotta. – Anyu és apu már várnak rád, te vagy a legnagyobb örömünk, amit csak kaphatunk.”

Marini tehát a magánéletben vigasztalódhat, bár alighanem közelebb jár az igazsághoz, hogy ez minden szenvedésért kárpótolja, amit szakmailag idén el kell viselnie. Merthogy a 2024-es éve egyelőre egy óriási szenvedés: a holtszezonban ugyan a Honda produkált biztató jeleket, de a futamhétvégéken ez nem köszönt vissza.

A japán gyártó pilótái a sprintfutamokon eddig egyetlen pontot sem szereztek, és a főversenyeken is csupán 14 pontig jutottak, testvériesen elosztva a két istálló között. Ezzel az utolsó két helyet foglalják el a csapatvilágbajnoki tabellán, ahogyan a gyártó is a konstruktőrök között a maga 8 egységével. Austinban ráadásul ismét megesett velük, hogy egyetlen pontot sem gyűjtöttek be.

Ami Marinit illeti, ő a Honda versenyzői közül is egyértelműen lefelé lóg ki. Ugyan eddig kivétel nélkül célba ért, de az eddigi kilenc időmérőből, sprintből és főfutamból hatszor végzett az utolsó helyen. Mi pedig a másik három alkalmat illeti, a katari kvalifikáción és a Portugál Nagydíjon csak a súlyos bukása miatt a teszteket teljesen kihagyó Franco Morbidellit, míg a loszaíli főversenyen az azon a futamon eleső Jack Millert tudta felülmúlni. Igaz, Austinban még ez utóbbi sem sikerült, hiszen úgy lett tizenhatodik, hogy Álex Márquez a bukása után visszaelőzte őt.

Kínos: Álex Márquez elesett, de így is elhappolta az utolsó pontot a Honda elől

Ennek következtében Marini három forduló után továbbra is pont nélkül áll a tabellán. Ezt rajta kívül csak Morbidelli mondhatja el magáról, de egyrészt neki van némi „mentsége” erre, másrészt az Amerikai Nagydíj hétvégéjén már kifejezetten biztatóan ment. Honfitársa esetében viszont egyelőre semmilyen jel nem utal a javulásra, talán csak a múlt heti, barcelonai privát teszt miatt bízhat a rövid távú javulásban.

Így áll a MotoGP-tabella az Amerikai Nagydíj után