back to top
2024. július 27. 01:50
KezdőlapMoto2Brutális baleset, kettétört a Moto2-es motor (videó)

Brutális baleset, kettétört a Moto2-es motor (videó)

Kedden rendezték a Moto2-es és a Moto3-as tesztet Jerezben, ahol Ogura Aj óriásit bukott. A japán versenyző szerencsére nem sérült meg, ám a motorjáról ez már nem mondható el, így számára idő előtt véget ért a körözés.

A MotoGP hétfői tesztje után kedden a kisebb géposztályok versenyzői gurulhattak pályára Jerezben. Igaz, a királykategóriával ellentétben a Moto2 és a Moto3 mezőnye is kissé foghíjas volt, hiszen nem minden csapat volt ott a helyszínen. Előbbi esetében például a három dobogós pilóta istállója nem szerepelt a teszten.

A nap legemlékezetesebb és egyben legijesztőbb pillanata kétségtelenül Ogura Aj bukása volt, amely a délutáni etap elején következett be. Az MT Helmets – MSi versenyzője az első gyorskörében esett el a 12-es kanyarban. A Todocircuito.com beszámolója szerint akkora volt a csattanás, hogy azt még a paddockból is hallani lehetett.

Bár magáról a balesetről nem készült felvétel, az eredményéről igen, és ez alapján nem véletlen, hogy a becsapódás óriási zajt keltett. Ogura Boscoscurója ugyanis a szó legszorosabb értelmében kettétört: a hátulja a kavicságyban kötött ki, míg az eleje a villával együtt felakadt a pályát a lelátótól elválasztó kerítésre.

A motorral ellentétben szerencsére a pilótának nem esett baja, így Ogura legfeljebb ijedtséggel távozott a helyszínről. A bukás után a körözést piros zászlóval megszakították, így a jelenlévőknek vissza kellett térniük a garázsba. Utána persze folytathatták a tesztelést, a japán versenyző viszont már nyilvánvaló okokból nem tudott motorra ülni.

Ami a végeredményt illeti, a Moto2-esek között Jake Dixon volt a leggyorsabb 1:40.394 másodperccel. A CFMoto Aspar motorosa 184 ezreddel múlta felül a második Somkiat Chantrát, és további 27-tel a harmadik Tony Arbolinót. A legkisebb kategóriában David Alonso 1:43.958-cal zárt az élen, 325 ezreddel megelőzve Collin Veijert, és 71 századdal Luca Lunettát.