back to top
2024. május 19. 07:33
KezdőlapMagyarokMagyar siker, Görbe Soma mindkét futamot megnyerte a német bajnokság idénynyitóján

Magyar siker, Görbe Soma mindkét futamot megnyerte a német bajnokság idénynyitóján

Görbe Soma megnyerte az IDM sachsenringi szezonnyitójának mindkét futamát a Pro Superstock 1000-es kategóriában, Kovács Bálint pedig ugyancsak mindkét versenyen pontot szerzett a Superbike-ban. Farkas Kevin célba ért, de pontot nem gyűjtött a JuniorGP estorili futamán, Kecskés Bence a legvégén esett el a Stockban.

Mozgalmas hétvégéje volt a magyar gyorsasági motorsportnak. A legnagyobb sikert egyértelműen az IDM, vagyis a német bajnokság szezonnyitója hozta, hiszen Görbe Soma lényegében tökéletes hétvégét zárt a Pro Superstock 1000-esek között. A 18 éves versenyző előbb megszerezte a pole pozíciót, majd mindkét futamot megnyerve tökéletes hétvégét zárt.

Szintén a MotoGP-nek is otthont adó helyszínen szerepelt Kovács Bálint, csak éppen a Superbike kategóriában. A BMW versenyzője már pénteken bejutott a Superpole 2-be (ez lényegében a gyorsaságimotoros-vb-n látott Q2-nek felel meg), ahol viszont technikai hiba miatt csak az utolsó helyen végzett. A tizenötödik helyről indulva azonban mindkét futamon sokat javított, és előbb nyolcadik, majd kilencedik helyen ért célba. 15 pontjával a tabella kilencedik pozíciójából várja a folytatást.

A JuniorGP mezőnyének már a második fordulót rendezték meg Estorilban. Farkas Kevin a tizenhatodik helyet szerezte meg saját időmérős csoportjában, ami összességében a huszonnyolcadik rajtpozícióra volt elég. Az első, imolai fordulóval, valamint a Red Bull Rookies Cup jerezi szezonnyitójával ellentétben ezúttal célba tudott érni, de továbbra is pont nélkül áll, hiszen huszonharmadikként intették le.

Kecskés Bence ugyan nem látta meg a kockás zászlót a Stock kategóriában, de a pontszerzéshez jóval közelebb állt. A kvalifikációs csoportjában a tizennegyedik leggyorsabb kört teljesítette az esőben, ami összességében szintén a huszonnyolcadik rajthelyre lett volna elég, de egy büntetés miatt eggyel előrébb léphetett. A futam meglehetősen kaotikusan alakult: száraz pályán indult, de a 2. körben eleredt az eső, majd egy esés után megszakították. Utána a felszáradó pályán a 17 éves pilóta egészen a tizenharmadik helyig jött fel, de az utolsó kör utolsó szektorában meglökték, és elesett. Ennek következtében két forduló után pont nélkül áll.

Lőrinc László ugyancsak a portugáliai pályán állhatott rajthoz a European Talent Cup mezőnyében. A szabadedzések és az időmérő még száraz pályán zajlott, és elmondása szerint folyamatosan tudott fejlődni, de a futamot már esős körülmények között rendezték, és ebben nem volt tapasztalatuk. Végül a Last Chance (Utolsó Esély) versenyen a kilencedik helyen ért célba.