back to top
2024. május 19. 13:06
KezdőlapMotoGPLorenzo szerint Marc Márquez egy idei Ducatival biztosan megnyerte volna a jerezi...

Lorenzo szerint Marc Márquez egy idei Ducatival biztosan megnyerte volna a jerezi főfutamot

Jorge Lorenzo elmondta a véleményét Marc Márquez és Francesco Bagnaia jerezi küzdelméről. Lorenzo szerint Márquez idén már túl sok pontot hullajtott el ahhoz, hogy harcban tudjon lenni a világbajnoki címért.

Marc Márquez és Francesco Bagnaia hatalmas csatát vívtak egymással a Spanyol Nagydíj főfutamának megnyeréséért. A rögtön ikonikussá vált összecsapás során végül a címvédő kerekedett felül. Többen felvetették, hogy Bagnaia azért tudott győzni, mert ő Márquezzel szemben nem a tavalyi, hanem az idei Ducatival, a Desmosedici GP24-gyel versenyez. A bolognaiak tesztpilótája, Michele Pirro nem értett ezzel egyet, ellentétben a háromszoros MotoGP-bajnok Jorge Lorenzóval.

Pirro szerint Bagnaia és Marc Márquez csatája megmutatta, mennyi van az idei és a tavalyi Ducati között

„Úgy gondolom, hogy Marc Jerezben győzött volna egy GP24-gyel, sőt biztos vagyok ebben – jelentette ki Lorenzo a saját, DURALAVITA című podcastjának egyik részében. – Az új Ducati kicsit gyorsabb az egyenesekben, így az utolsó néhány körben Marcnak többet kellett kockáztatnia a féktávokon.”

Az ötszörös világbajnok a küzdelem részleteire is kitért. „Mindketten elég magabiztosan mentek be a jobbkanyarba párhuzamosan a másikkal – azt is tudták, hogy össze fognak érni. Aztán amikor tényleg összeértek, Marc igazított egy kicsit a motorján, hogy ne legyen belőle bukás. Ezzel szemben Portimãóban Marc még nem számított arra, hogy Pecco majd azonnal visszavág” – hozta fel Lorenzo a Portugál Nagydíj főfutamán megtörtént esetet, amely mindkét pilóta bukásával végződött.

„Pecco körülbelül 95 százalékon volt, de miután Marc megelőzte, hozzá tudta adni az addig kimaradt öt százalékot – tért vissza a jerezi főversenyre. – Ha fordítva lettek volna a pozíciók, ha Marc lett volna belül, szerintetek Pecco ugyanolyan elszántsággal ment volna be? Marc így minden bizonnyal meghúzta volna azt a manővert, Pecco pedig valószínűleg még inkább kiegyenesítette volna a motorját. Lehet, hogy le tudod győzni [Márquezt], ha csupán a sebességről van szó, de nem tudod, ha a bátorságról.”

Csak az egyikük gondolt a balesetre Bagnaia és Marc Márquez szenzációs csatája közben

Lorenzo korábbi vetélytársa bajnoki kilátásairól is szót ejtett. „Azok a pontok, amelyeket Marc elveszített Portimãóban, Austinban és a [jerezi] sprinten, valószínűleg megakadályozzák majd, hogy idén végül megnyerje a világbajnoki címet. Pedig szerintem amikor aláírt a Ducatihoz, akkor abban reménykedett, hogy első próbálkozásra megszerzi majd velük a trófeát.”