back to top
2024. június 30. 19:06
KezdőlapMotoGPBagnaia magát is okolhatja a „furcsa” gondokért, főnöke szerint a győzelemért küzdhetett...

Bagnaia magát is okolhatja a „furcsa” gondokért, főnöke szerint a győzelemért küzdhetett volna

Francesco Bagnaia elővigyázatosságból a második motort kapta meg, amely „furcsán” viselkedett a Francia Nagydíj sprintfutamán, és végül a kieséséhez vezetett. Davide Tardozzi, a gyári Ducati csapatfőnöke úgy véli, versenyzője a győzelemért is harcolhatott volna, amit vasárnap be is fog bizonyítani.

Katasztrofálisan alakult Francesco Bagnaia számára a Francia Nagydíj sprintfutama. A második helyről induló címvédő borzalmasan rajtolt, és pillanatok alatt visszaesett a mezőny második felébe. Ráadásul utána sem tudott visszazárkózni, ehelyett folyamatosan vesztette a pozíciókat. Végül a kavicságyat is megjárta, majd visszagurult a bokszba, és feladta a versenyt.

Martín magabiztosan nyert, Bagnaia drámája után Marc Márquez dobogóra állhatott a Le Mans-i sprinten

Az olasz pilóta részben magának is köszönheti a kálváriáját, ugyanis, mint kiderült, nem azon a motoron ült, amelyiken az időmérőn megszerezte a második pozíciót. Azzal ugyanis a hajrában elesett, ezért a csapat inkább a csere mellett döntött. Ami a probléma gyökerét illeti, Bagnaia nem ment bele a részletekbe, de azt megerősítette, hogy a rajt után is megnehezítette az életét.

„Az időmérőn történt bukás után elővigyázatosságból a második motort kellett választanunk, de valami nem működött – nyilatkozta az olasz Sky Sportsnak. – Az első két körben volt valami furcsa, elemezni fogjuk az adatokat, és megpróbáljuk megérteni. Nemcsak a rajtot befolyásolta, hanem minden mást is. Furcsán viselkedett a motor, még ha részletekbe nem is tudok menni, és megmondani, hogy mi nem működött. Nem sokat lehet mondani, az első motor kész lesz vasárnapra, és készen állunk a harcra. A tempónk a legjobbak között van, csak jól kell rajtolnunk, gond nélkül.”

Bagnaia számára nagy érvágás volt a kiesés, hiszen a sprintet a listavezető Jorge Martín nyerte, aki így 29 pontra növelte előnyét vele szemben. Ráadásul csapattársa, a negyedik helyen célba érő Enea Bastianini 1 egységgel szintén előtte van. Davide Tardozzi azonban biztos benne, hogy a 27 esztendős motoros a főfutamon képes lesz javítani.

„Sajnáljuk, hogy nem olyan motort adtunk Peccónak, amilyet megérdemelt volna – fogalmazott a gyári Ducati csapatfőnöke. – A győzelemért küzdhetett volna, a dobogó lényegében biztos volt. Tartozunk neki néhány válasszal. A kigyorsítás során nem tudta lent tartani a motort, de biztosak vagyunk benne, hogy vasárnap ő lesz a főszereplő.”

Bagnaia számára nem a sprintfutamon történt kiesése okozta az egyetlen bosszúságot szombaton. Bár az időmérős bukását magának köszönhette, utána nem volt megelégedve a beavatkozók munkájával, amikor valami lángra kapott a motoron. „Felbosszantottak – jelentette ki. – Ott voltak, nézték a motort, és hat pályamunkásból egyiknél sem volt tűzoltókészülék. El kellett rohannom érte, hogy aztán visszamenjek. Jobb volt így, különben minden kigyulladt volna.”