back to top
2024. július 27. 02:56
KezdőlapMotoGPBezzecchi elárulta, milyen hiba vezetett a fájó kieséséhez a Le Mans-i sprinten

Bezzecchi elárulta, milyen hiba vezetett a fájó kieséséhez a Le Mans-i sprinten

Marco Bezzecchi tudta, hogy Marc Márquez közeledik rá a Francia Nagydíj sprintfutamán, amikor túl korán döntötte be a motort, ezért elesett a második helyről. Fabio Di Giannantonio megtörte a VR46 rossz sorozatát, de így sem volt elégedett.

Azok után, hogy Marco Bezzecchi a jerezi főfutamon az idény során először dobogóra állhatott, úgy tűnt, hogy a Francia Nagydíj sprintversenyén is az első háromban végez, Az olasz pilóta a rajttól kezdve a második pozícióban haladt, és bár nem került támadási közelségbe, viszonylag közel tudott maradin az élen álló Jorge Martínhoz.

Martín magabiztosan nyert, Bagnaia drámája után Marc Márquez dobogóra állhatott a Le Mans-i sprinten

A hajrához közeledve azonban nem ő csökkentette a különbséget a Pramac motorosához képest, hanem sokkal inkább közte és a mögötte lévő Marc Márquez között zárult az olló. A nyolcszoros világbajnoknak aztán nem is kellett támadnia, a 25 éves versenyző ugyanis a 10. körben teljesen magától esett el, így nullázott szombaton.

„Nagyon jól éreztem magam, mindent kézben tartottam – nyilatkozta. – Nagyszerű volt a tempóm, Jorge közelebb volt, és tudtam, hogy Marc jön hátulról, ezért megpróbáltam rákapcsolni, hogy kicsit növeljem a különbséget. A kilences kanyarban hibáztam, és nem tudtam visszahozni. Nem fékeztem túl későn, de az előző körhöz képest picit korábban döntöttem be a motort, és így az eleje egyszerűen elment. Nem kellett volna, igazán kár, hogy lemaradtam a dobogóról. Nem tudok örülni, de fontos volt, hogy itt megerősítsük magunkban, hogy versenyképesek vagyunk. Vasárnap szerintem más lesz a tempó, az időjárást is meg kell érteni, de jól teljesíthetünk.”

Bezzecchi a bukása következtében továbbra is elmondhatja magáról, hogy idén még nem szerzett pontot szombaton, pedig már öt sprintet is rendeztek. Egészen idáig ez csapattársára, Fabio Di Giannantonióra is igaz volt, ám az egyszeres MotoGP-futamgyőztesnél megtört a jég, hiszen a hetedik helyen ért célba. Ennek ellenére nem volt elégedett.

„Az időmérőn kiválóan éreztem magam – kezdte. – Úgy éreztem, hogy van bennem némi tartalék, amelyet a sárga zászlók miatt nem tudtam a lehető legjobban kihasználni. A versenyen viszont azonnal megjelent egy bizonyos érzés. Kár, küszködtem, ki kell elemeznünk és meg kell értenünk az adatokat, a potenciálunk biztosan másmilyen volt. Összességében a szezon során először végeztem pontszerző helyen a sprinten, és tudom, hogy megvan a tempóm ahhoz, hogy vasárnap ott legyek a legjobbakkal. Csak meg kell tudnunk, hogy mi lesz az időjárással.”

A sprintfutam után a két versenyző maradt a tabella kilencedik, illetve tizedik pozíciójában, de helyet cseréltek, hiszen Di Giannantonio immáron 37 ponttal rendelkezik, 1-gyel megelőzve Bezzecchit. A főversenyen ugyanakkor mindketten jelentősen növelhetik ezt a mennyiséget, hiszen előbbi a negyedik, utóbbi az ötödik rajtkockából indulhat.