back to top
2024. július 27. 01:59
KezdőlapNégykerékRossiék balesetbe keveredtek, nem tudták befejezni a futamot a legendás pályán (videó)

Rossiék balesetbe keveredtek, nem tudták befejezni a futamot a legendás pályán (videó)

Valentino Rossi csapattársa önhibáján kívül balesetbe keveredett a Spái 6 órás versenyen. A trió így továbbra is a negyedik helyen áll saját kategóriájának tabelláján.

Szombaton rendezték az autós hosszútávú-világbajnokság (WEC) harmadik fordulóját. A helyszín a legendás pálya, Spa-Francorchamps volt, amely egyébként az első, 1949-es évtől kezdve két szezont leszámítva egészen 1990-ig a gyorsaságimotoros-világbajnokságnak is otthont adott, persze más formában. A mezőny tagjainak 6 órán át kellett küzdeniük egymással.

Valentino Rossi szokás szerint a hazai pályán szereplő WRT 46-os autóját vezette, váltótársai pedig a belga Maxime Martin és az ománi Ahmad al-Harti voltak. Utóbbi az LMGT3-as kategória második helyét szerezte meg a Hyperpole-on, vagyis az ottani időmérőn, ami nyilvánvalóan ígéretes versenyt vetített előre a trió számára. Ebből azonban semmi nem lett.

A futam elején visszaestek a kategória negyedik helyére, majd körülbelül másfél óra után jött a katasztrófa. Al-Harti ugyanis önhibáján kívül ütközött a Team Jota 38-as számú Porschéjával, aminek következtében a 46-os egységnek véget is ért a futama. (Az egyébként 2009 Forma–1-es világbajnokát, Jenson Buttont is felvonultató trió még négy kört tudott megtenni, mielőtt feladta a futamot.)

Rossiéknak ezzel továbbra is 36 pontjuk van, és a helyezésük sem változott, hiszen három forduló után még mindig a negyedik pozíciót foglalják el. Hátrányuk 36 pontra nőtt a Manthey PureRacing ezúttal második helyen befutó 92-es számú Porschéja mögött, viszont a WRT másik, 31-es számú BMW-jével, valamint a Heart of Racing Team 27-es számú Aston Martinjával szemben továbbra is csak 1 egység a lemaradás, hiszen ők sem szereztek pontot.

A WRT számára egyébként a teljes hétvége csalódást jelentett, hiszen amellett, hogy mindkét LMGT3-as egységük kiesett, a Hypercarban sem jutott nekik pont, hiszen a tizenegyedik, illetve a tizenharmadik pozícióban értek célba. Az egyébként egy óriási balesetet és piros zászlót hozó futam összefoglalóját testvéroldalunkon lehet elolvasni.

Szerencsés Porsche-győzelem és egy óriási baleset: ez történt a WEC spái 6 órás versenyén