back to top
2024. július 27. 06:26
KezdőlapMagyarokMegszerezte első idei pontjait Farkas Kevin

Megszerezte első idei pontjait Farkas Kevin

Farkas Kevin kettős pontszerzéssel zárta a Red Bull Rookies Cup második, Le Mans-i fordulóját. A magyar tehetség egyértelműen idei évének eddigi legjobb hétvégéjét zárta.

Nehezen indult Farkas Kevin 2024-es szezonja, hiszen az első három futamhétvégéjén nem szerzett pontot. A JuniorGP misanói fordulójában el sem tudott indulni a versenyen, majd Estorilban a huszonharmadik helyen ért célba. A kettő között a Red Bull Rookies Cup jerezi nyitányán pedig egyik futamát sem tudta befejezni.

Az előző hétvégén ismét utóbbi sorozatban szerepelt, a MotoGP mezőnyéhez hasonlóan Le Mans-ban. Az edzéseken kifejezetten jól szerepelt, az időmérőn pedig az idei messze legjobb eredményét elérve a tizennegyedik lett. A 17 éves motorosnak olyannyira jól ment a kvalifikáción, hogy még a tréningekhez képest is sikerült előrelépnie.

A futamok aztán szintén jól sikerültek, hiszen az elsőn a tizenötödik, a másodikon a tizenkettedik pozícióban látta meg a kockás zászlót. Elmondása szerint előbbi még ennél is jobban alakulhatott volna, ha az utolsó körben képes gyorsabban menni, de utána minden a helyére került. Hozzátette, a következő feladat az lesz, hogy az apró részleteket össze tudják rakni.

Farkas ezzel megszerezte első pontjait a szezonban: egészen pontosan 5 egységgel gazdagodott, aminek köszönhetően a tizenkilencedik helyet foglalja el a Red Bull Rookies Cup tabelláján. A sorozat június első hétvégéjén Mugellóban folytatódik, de előtte ezen a héten Montmelóban lesz jelenése, ahol a JuniorGP harmadik fordulóját rendezik majd meg.