back to top
2024. július 27. 02:55
KezdőlapMotoGPAcosta szerint motorja készen állt a győzelemre, de néhányan „furcsa dolgokat csináltak...

Acosta szerint motorja készen állt a győzelemre, de néhányan „furcsa dolgokat csináltak a pályán”

Pedro Acosta úgy véli, néhányan furcsán viselkedtek a Francia Nagydíjon, amely a 3. körben véget ért számára. Pedig a spanyol versenyző szerint minimum harcolhatott volna a győzelemért, miután a bemelegítésen nagyot léptek előre a beállítások terén.

Újabb tűzkeresztségen esett át Pedro Acosta a Francia Nagydíjon, bár erre nyilvánvalóan a legkevésbé vágyott. Ez volt ugyanis az első olyan futama a MotoGP-ben – legyen szó sprintről vagy főversenyről –, amelyet nem tudott befejezni. A 3. körben ugyanis Aleix Espargaróval és Fabio Di Giannantonióval csatázva a 8-as kanyarban elesett.

Martín nyerte a körömrágós Le Mans-i futamot, Marc Márquez az utolsó körben előzte meg Bagnaiát

A spanyol újonc a hetedik helyről indulva viszonylag jól rajtolt, és már az ötödik pozícióban haladt, amikor utolérte a gyári Aprilia és a VR46 versenyzőjét. Nem sokkal a baleset előtt az olasz pilótát követve már majdnem bevetődött honfitársa mellé, de ebből még az állandó mezőny korelnöke jött ki a legjobban. Néhány másodperccel később aztán Di Giannantonio mellé bújt be, ám a kanyarcsúcsponton eldobta a motort.

„Összességében nem volt rossz a hétvége – nyilatkozta. – A sprint után nagy lépést tettünk a motor beállításait tekintve, és a délelőtti bemelegítésen nagyon jól éreztem magam. Jó nap lehetett volna: jól rajtoltunk, a motor jól működött, de volt néhány srác, akik furcsa dolgokat csináltak a pályán, és végül kiestünk, egy újabb idényben.”

Hogy Acosta kikre célzott, azt nem derült ki, mindenesetre a balesetben legfeljebb Espargaró játszott szerepet, aki kicsit valóban bezárta előtte az ajtót, de ez messze volt a szabálytalanságtól. Az viszont biztos, hogy beigazolódott a hétvége előtt megfogalmazott félelme, hiszen ismét bukással zárta a Le Mans-i (fő)futamot, csakúgy, mint az elmúlt két évben a Moto2-ben. Pedig akár nagy dolgot is elérhetett volna.

„Végül is ez már hagyománnyá vált, hogy Le Mans-ban elrontom, mert itt mindig balesetet szenvedek – jelentette ki az AS-nak. – Ez volt az első olyan nap, amikor a bemelegítésen tettünk egy lépést a futamra, javítottunk a motor beállításain. Sok problémánkat orvosoltuk, mert egy kis gond nagy láncreakciót indított el. Ezen a téren javultunk, és most volt az első nap, amikor a motor igazán versenyképes volt. A motor kész volt a győzelemre, vagy legalább arra, hogy harcoljon a győzelemért.”

Amikor Acostától megkérdezték, hogy szerinte hol végezhetett volna a futamon, nem adott konkrét választ, de ismét leszögezte, hogy a motorban nagyon sok volt aznap. „Nem fogok pozíciókról beszélni, de nagyon jó ritmusban voltam, a motor pedig remekül működött – hangsúlyozta. – Valami jelentős dologért lehettem volna versenyben ezen a pályán.”

Így áll a MotoGP-tabella a Francia Nagydíj után