back to top
2024. július 27. 02:15
KezdőlapMotoGPA BMW feje megnevezte az egyik „elengedhetetlen” feltételét annak, hogy beszálljanak a...

A BMW feje megnevezte az egyik „elengedhetetlen” feltételét annak, hogy beszálljanak a MotoGP-be

Markus Flasch, BMW Motorrad ügyvezető igazgatója elmondta, a MotoGP-be történő beszállásukhoz mindenképpen szükséges, hogy sikeresek legyenek a Superbike-világbajnokságon.

Nemrég került a nyilvánosság elé, hogy pontosan miként fog módosulni a MotoGP technikai szabályzata 2027-től. Azt már korábban is sejteni lehetett, hogy ez a változás több olyan gyártó, például a BMW figyelmét is felkeltheti, amely egyelőre még csak a pálya mellől nézi a királykategória küzdelmeit.

A BMW igazgatója állítja, nincs befolyásuk a MotoGP új szabályainak megalkotására

A közelmúltban Markus Flasch, BMW Motorrad ügyvezető igazgatója is beszélt erről a tényezőről. „Amikor mindenki a nulláról indul, akkor van itt az ideje a beszállásnak – nyilatkozta Flasch a SPEEDWEEK-nek. – De addig is sikeresnek kell lennünk abban, amit már most is csinálunk.”

A BMW több szakágban is megméretteti magát, így megkérték, hogy pontosítson. „Siker nélkül nem lehet feljebb lépni – hangsúlyozta ki Flasch. – Ez nálam szóba sem jöhet, és már az első nap megmondtam a csapatomnak: elengedhetetlen [a MotoGP-be történő beszálláshoz], hogy sikeresek legyünk a Superbike-világbajnokságon. Persze ezzel párhuzamosan felkészülhetünk, de csak akkor fogok döntést hozni, ha sikeresek leszünk.”

„Mi stratégiai szempontból is nézzük ezt a kérdést, szóval nagyon józanul kell mérlegelnünk – tette hozzá. – Tehát az én részemről ez semmiképpen sem lesz egy szenvedélyes döntés, hanem egy józan és széles körben támogatott döntés lesz. Egy olyan vállalatnál, mint a BMW, minden ilyen fontos döntés mögött széleskörű támogatásnak kell állnia, és az előkészítést megfelelő körültekintéssel kell végezni, és elfogadható indoklással alátámasztani. Ha minden a helyére kerül, akkor az jó hatással lesz hosszú távon a stabilitásunkra, hiszen utánam majd valaki más lesz a BMW Motorrad feje. Ezért nem mondhatok még semmi konkrétumot, mivel még csak most kezdjük a kiértékelést.”

A MotoGP az egyik szenvedélye a BMW igazgatójának, aki felvetette a gyártó beszállásának lehetőségét