back to top
2024. július 27. 02:29
KezdőlapMotoGPRossz hír a Yamahának: Crutchlow mégsem tud elindulni az Olasz Nagydíjon

Rossz hír a Yamahának: Crutchlow mégsem tud elindulni az Olasz Nagydíjon

Cal Crutchlow mégsem tud rajthoz állni Mugellóban. A Yamaha tesztpilótája szabadkártyával vett volna részt az Olasz Nagydíjon. A japán gyártó több újdonságot is szeretett volna általa kipróbálni.

Nem az idei a Yamaha történetének legjobb MotoGP-szezonja. A japán gyártó jelenleg eléggé le van maradva az európai vetélytársai mögött, így minden alkalmat meg kell ragadnia a fejlődésre. Az iwataiak a jerezi teszten már megmutatták, hogy komolyan próbálkoznak is ezzel, hiszen számos újítást feltettek a motorjaikra. Ezeket pedig aztán szerették volna éles körülmények között is kipróbálni, így a tesztpilótájukat, Cal Crutchlow-t szabadkártyával nevezték három fordulóra. Az első ezek közül az Olasz Nagydíj lett volna, ám nemrég kiderült, hogy a brit pilóta mégsem lesz ott a mugellói rajtrácson.

Nem sokat javult a Yamaha, Quartararo szerint mégis megtették az első komoly lépést

„A Yamaha sajnálattal jelenti be, hogy Cal Crutchlow nem fog szabadkártyával részt venni az Olasz Nagydíjon – olvasható a csapat X-oldalán. – A hivatalos tesztpilóta idén többször is a jobb kezében érzett fájdalommal küzdött, és ezért alávetette magát egy beavatkozásnak, hogy helyrehozza ezt. Azonban a műtéti komplikációk nem teszik lehetővé neki, hogy részt vegyen az Olasz Nagydíjon.”

Elmondása szerint ezt ő maga is bánja. „Sajnos nem fogok tudni rajthoz állni május végén Mugellóban – nyilatkozta Crutchlow. – A jobb kezemmel kapcsolatos műtét utáni komplikációk kényszerítettek ennek a nehéz döntésnek a meghozására. Ez nagyon frusztráló, különösen a csapatnak, hiszen ők arra számítottak, hogy kipróbálok majd új fejlesztéseket, és értékes adatokat fogok gyűjteni. Jelenleg teljesen a felépülésemre koncentrálok, hogy Silverstone-ban és Misanóban már készen álljak, szóval remélem, hogy időben százszázalékos állapotba tudok kerülni.”

Crutchlow ugyanis az elképzelések szerint elindul majd a Brit és a San Marinói Nagydíjon is, de akár még más fordulók is szóba kerülhetnek. A Yamaha a koncessziós jogok miatt hat szabadkártyával rendelkezik, így megvan a megfelelő mozgásterük. Ezek felhasználására pedig még szükségük is lehet, hiszen a 38 éves motoros nagyon értékes munkát tud így elvégezni. „Cal mugellói indulása nagyon hasznos lett volna nekünk, az biztos – jelentette ki a csapat szóvivője. – Több újítást is tesztelhettünk volna. Most majd át kell vizsgálnunk a következő szabadkártyás indulásokra vonatkozó terveinket.”

Quartararo: Nagy kihívást jelent, hogy jól használjuk az engedményeket