back to top
2024. július 27. 02:15
KezdőlapSuperbikeÉrtesülések szerint közölték a Superbike-vb mezőnyével, hogy idén nem versenyeznek a Balaton...

Értesülések szerint közölték a Superbike-vb mezőnyével, hogy idén nem versenyeznek a Balaton Parkban

Sajtóértesülések szerint a Superbike-világbajnokság és a betétsorozatainak mezőnyeivel azt közölték, hogy idén biztosan nem fognak megmérkőzni a Balaton Park Circuiten.

Feltehetően minden hazai motorsport rajongó szeme felcsillant, amikor bejelentették, hogy 2024-ben Magyarországra fog látogatni a Superbike-világbajnokság. Az eredeti tervek szerint a sorozat a Balaton Park Circuitet vette volna birtokba, de sajnos azóta szinte csak rossz hírek érkeztek a fordulóval kapcsolatban.

A problémát leginkább az jelenti, hogy a balatonfőkajári pálya homologizálásához még jelentős fejlesztésekre lenne szükség, többek között meg kellene növelni néhány bukóteret és falat. Ezekkel pedig már szinte biztosan nem fognak időben elkészülni. Az eredeti helyszín körüli nehézségek miatt a sorozatot irányító Dorna még a Pannónia-ringet is megvizsgálta, hogy esetleg azon meg lehet-e tartani már idén a fordulót.

Nemrég Hermann Henrik, a Magyar Motorsport Szövetség elnöke a P1race.hu podcastjának vendégeként beszélt a forduló körüli problémákról és a Balaton Parkon kívüli más lehetséges hazai versenyhelyszínekről is. Hermann lapunknak azt mondta, szerinte 99 százalék, hogy idén nem fog megvalósulni ez a projekt. Azt viszont fontos kiemelni, hogy a 2025-ös rendezést „stabil pontnak” vélte. Ráadásul úgy látta, optimizmusra ad okot, hogy már elindult a pályabírók oktatása.

Egy rossz és egy jó hírrel szolgált a MAMS elnöke a magyarországi Superbike-futam kapcsán

Mostanra pedig már a nemzetközi szaksajtó is egyre valószínűbbnek tartja, hogy 2024-ben nem rendezik meg a fordulót hazánkban. A mértékadó SPEEDWEEK értesülései szerint a Superbike-világbajnokság és a betétsorozatai – Supersport-vb, Supersport 300-as vb, női motoros vb – mezőnyeivel informálisan azt közölték, hogy idén biztosan nem fognak ellátogatni Balatonfőkajárra.

Az már korábban kiderült, hogy a portugáliai Autódromo do Estoril ugorhat be a naptárba a hazai forduló törlése esetén. A svájci lap szerint pedig már napokon belül megállapodhat a Dorna a pályával. A tervek a jerezi szezonzáró előtti hétvégén, október 11-13. között vendégeskedhet a Superbike-világbajnokság az ország fővárosa, Lisszabon mellett fekvő létesítményben.

Újabb rossz hír érkezett a hazai Superbike-futamról – megvan a lehetséges helyettes?