back to top
2024. július 27. 02:52
KezdőlapMotoGPMarini „abszurdnak” titulálta a róla szóló pletykákat

Marini „abszurdnak” titulálta a róla szóló pletykákat

Luca Marini elmondása szerint egyáltalán nem bánta meg, hogy a Repsol Hondához szerződött. Az olasz pilóta tagadta, hogy a távozást fontolgatná.

Azt talán senki sem vonja kétségbe, hogy jelenleg leginkább a Honda pilótái küszködnek a MotoGP-ben. Ez pedig különösen igaz arra a Luca Marinire, aki a VR46-ot és a Ducatit elhagyva az idei szezonra szerződött az aszakaiak gyári alakulatához. Marini a mezőny egyetlen tagja, akinek az első öt forduló során egyáltalán nem sikerült pontot szereznie. Éppen ezért nem volt meglepő, amikor nemrég arról szóltak a hírek, hogy akár már a mostani idényben megpróbálhatja felbontani a következő idényre is érvényes szerződését, ő azonban most cáfolta ezt.

Mir a testi épségét félti a Hondánál, Marini már idén menekülőre foghatja

„Abszurd – mondta Marini az idő előtti távozására. – Csak azon tűnődöm, hogy ki terjesztette ezt a pletykát. Még soha nem voltam ennyire biztos a Hondával kötött megállapodásomban. Nagyon keményen dolgozom, és boldog vagyok amiatt, hogy itt lehetek. Tisztában vagyok vele, hogy az eredmények egyelőre nem jók, viszont egy olyan csomagot akarunk összerakni, amely lehetővé teszi, hogy a bajnoki címért harcoljunk. És ezt mi meg is fogjuk próbálni. Simán hosszabbítanék még három évvel, mivel hiszek ebben a projektben, ráadásul még csak öt forduló ment le. Jól érzem magam a csapatnál. A fejlődésre kell koncentrálnunk, a következő szezont máshonnan kell majd elkezdenünk, és fontos célokért kell mennünk.”

„Mindig is, már gyerekkorom óta az volt az álmom, hogy egy gyári csapathoz szerződjek, és az istállónál együtt fejlesszünk ki egy tökéletes motort, amellyel aztán megnyerhetjük a bajnoki címet – tette hozzá. – Soha nem fogom megbánni, nekem ez volt a tökéletes döntés, és pont megfelelő időben hoztam meg. Szóval nem lehet azt mondani, hogy megbántam volna. Ez egy nagyon erős csapat, csak időre van szükségünk a felzárkózáshoz. Az új motor [a jerezi teszten] ugyanis nem úgy működött, ahogy azt vártuk. Új projektbe kellett kezdenünk, Barcelonába már majd valami újjal jövünk.”

Marini csapattársának, Joan Mirnek az idei szezon végén lejár a szerződése, így az ő távozása életszerűbb lenne. „Joan biztosan más helyzetben van, mivel neki a Hondával való hosszabbítás és egy másik csapathoz történő eligazolás között kell döntenie – vázolta fel Valentino Rossi féltestvére. – Én nem tudom, hogy el akar-e menni vagy itt akarja-e folytatni. Az én helyzetem az más, én csak jó munkát akarok végezni, mindig erre hajtok. Olyan keményen edzek, ahogy csak tudok, de [a versenyeken] eddig minden alkalommal volt valami, ami nem ment a stílusomhoz vagy a Ducatival megszerzett tapasztalataimhoz. Bár persze a Hondával egészen másképp motorozom. Szerintem Barcelonától kezdve minden más lesz, mivel sok dolgon változtattunk.”

Értesülések szerint Viñales vagy Miller igazolhat a Hondához, ha Mir elfogadja a Trackhouse ajánlatát