back to top
2024. június 30. 13:10
KezdőlapMotoGPBinder: Teljesen elszúrtam, szeretném már abbahagyni a folyamatos esést

Binder: Teljesen elszúrtam, szeretném már abbahagyni a folyamatos esést

Brad Binder elmagyarázta, hogy mi okozta a két elég hasonló bukását a montmelói pénteki edzésen.

Hullámzóan alakult a Katalán Nagydíj pénteki edzése Brad Bindernek. A 28 éves pilóta – az összes többi KTM-versenyzőhöz hasonlóan – nagyon jó muzsikált, Aleix Espargaró mögött ő szerezte meg a második helyet. Azonban Binder azzal is képernyőre került, hogy kétszer is bukott, ráadásul mindkétszer a 2-es kanyarban került a földre. Ezekkel az esésekkel pedig tovább növelte „előnyét” a bukási ranglista élén.

Az Aprilia és a KTM is megverte a Ducatit, Rins bejutott a Q2-be, Marc Márqueznek ismét nem sikerült

„Az [első esésnél az] 1-es kanyarban kissé mélyre mentem, és elvesztettem a hátsót, pont mielőtt elkezdtem volna irányt váltani – magyarázta Binder.  – Nagyon nagyot ugrott a motor, amikor váltani kezdtem, a kormány átfordult, és aztán annyi is volt. A második bukás előtt meg feltettem a kemény gumit, de akkor [a hőmérséklet] egyszerűen még nem volt ott. Nagyon lassan motoroztam, de még úgy is elestem”

„Az első bukás százszázalékban az én hibám volt, teljesen elszúrtam. De a második bukásomnál mit lehetett volna tenni? Feltettem egy kemény első gumit, amikor még közel sem volt hozzá megfelelő a hőmérséklet, de hát nem volt más gumim. Szeretném már abbahagyni a folyamatos esést – tette hozzá Binder. – Bocsánatot kérek a csapatomtól, hogy a bukásaim miatt nagy nyomás került rájuk. De végül mindkétszer sikerült még kijutnom a pályára. Le a kalappal a srácok előtt, időben megjavították a motort, igazi legendák. Nagyon örülök annak, hogy volt még pár lehetőségem gyorskört futni.”

A dél-afrikai pilóta viszont mindennek ellenére pozitívumokat is tudott találni. Ez talán nem is volt neki annyira nehéz, tekintve a helyezését. „Úgy éreztem, hogy a motoron minden elég jól működik – mondta. – Egyáltalán nem volt tökéletes az a kör, de így is bejutottunk a Q2-be. Azt hiszem, hogy mindannyian [az összes KTM- és GasGas-pilóta] elég gyorsak vagyunk, pénteken közel voltunk egymáshoz, és mindannyian a mezőny elejéhez tartoztunk. Úgy látom, hogy rendkívül kevés itt a tapadás, de ez fekszik nekünk.”

Acosta szerint a nulláról kell kezdenie a Le Mans-i bukása után