back to top
2024. július 02. 17:06
KezdőlapMotoGPA Ducati követi a Ferrari példáját, bekékülnek az Olasz Nagydíjon

A Ducati követi a Ferrari példáját, bekékülnek az Olasz Nagydíjon

Bejelentette a Ducati, hogy a gyári csapatuk a megszokott piros helyett kék színben fog pompázni az Olasz Nagydíj vasárnapján. A bolognai gyártó ezzel az olasz válogatottak előtt szeretne tisztelegni.

A Ferrari Forma–1-es istállójának szurkolói nagyot nézhettek, amikor kiderült, hogyan fog festeni szeretett csapatuk a Miami Nagydíjon. A közismerten piros színű autók részlegesen, a versenyzők ruházata pedig teljesen bekékült. Ezzel a márka észak-amerikai jelenlétének 70. évfordulóját emelték ki.

Már Miamiban bekékül a Ferrari, de még nem az új szponzor miatt

Kedden aztán kiderült, hogy időlegesen egy másik általában piros színű olasz alakulat is kékbe öltözik, bár teljesen más okból. A Ducati gyári MotoGP-csapata ugyanis kék színben fog pompázni a mugellói Olasz Nagydíj vasárnapján. Egyelőre még csak az egyedi ruházatot tették közzé, de már azt is elárulták, hogy Francesco Bagnaia és Enea Bastianini motorjai is új külsőt fognak kapni. Ezen lépésüket pedig nem véletlenül időzítették az előttünk álló hétvégén tartott fordulóra.

„Az olasz válogatottak olaszok millióiban indítanak el érzelmeket, és úgy érezzük, hogy mi is ugyanezt tesszük a versenyhétvégéken, képviselve hazánkat a világ különböző pályáin. Ezért pedig a Mugellóban sorra kerülő hazai fordulónk alkalmából úgy döntöttünk, hogy kapcsolatot teremtünk a pályán minket [a Ducatit] mindenkitől megkülönböztető szenvedélyes piros és a sportban minket [olaszokat] egyesítő kék szín között” – magyarázta Mauro Grassilli, a Ducati versenyrészlegének marketing és kommunikációs igazgatója, aki az idei szezon eleje óta a sportigazgatói pozíciót is betölti.

A különböző olasz válogatottak ugyanis kék színű mezben szoktak pályára lépni, éppen ezért a labdarúgó csapat beceneve Azzurri (azúrkékek) vagy Squadra Azzurra (azúrkék csapat). Az Olasz Nagydíjat pedig pont egy olyan időszak „nyitányaként” fogják megrendezni, amelyben az ország ezekre a csapatokra fog figyelni. A németországi futball Európa-bajnokság (június 14. és július 14. között) és a párizsi olimpia (július 26-tól augusztus 11-ig) is hozhat olasz sikereket.

A Ducatitól egyáltalán nem áll messze, hogy különleges festéssel tisztelegjen bizonyos alkalmakkor. Tavaly korábbi modelljeikre emlékezve a Superbike-világbajnokság misanói fordulójában és a MotoGP San Marinó-i Nagydíján is sárga gépekkel képviseltették magukat. Nemrég pedig a 30 éve elhunyt Ayrton Senna tiszteletére a néhai brazil pilóta sisakját idézték meg az egyik limitált példányszámú motorjukon.

A Ducati tiszteleg a legenda előtt, Ayrton Senna sisakját idéző festéssel ellátott motort mutattak be