2024. április 26. 21:43
KezdőlapMotoGPA Superbike-vb után a MotoGP-ben is sárgában fog pompázni a Ducati

A Superbike-vb után a MotoGP-ben is sárgában fog pompázni a Ducati

Azok után, hogy a Superbike-világbajnokság misanói fordulójának szombati és vasárnapi napján sárgába öltözött a gyári Ducati, ezt a MotoGP San Marinó-i Nagydíján is meg fogja tenni. Az olasz gyártó ezzel a korábbi modelljei előtt tiszteleg.

Különleges hétvége volt a Ducati számára az előző a Superbike-vb-n. Na nem azért, mert Álvaro Bautista ismét mesterhármast szerzett, vagyis mindkét főfutamot, valamint a Superpole versenyt is megnyerte, hiszen az eddigi öt fordulóból ezt négyszer el lehetett mondani. Azonban mindezt most nem a szokásos piros, hanem sárga motoron érte el.

Bautista újabb mesterhármassal zárt, csapattársa buta hibával bukta el a dobogót

A Ducati ezzel korábbi modelljei előtt tiszteleg. Először a 70-es évek elején gyártottak sárga gépet, ilyen volt a 750 Sport és a 750 SS Desmo, ám a 90-es évek „Giallo Ducatija” (a giallo olaszul sárgát jelent) volt az, ami igazán inspirálta a mostani festést. Ezt mind a versenyzésben, mind az utcai motorozásban használták, a 748-asnak sikerült is győzedelmeskednie 1997-ben a Supersportban.

A Superbike-vb után ráadásul a MotoGP-ben is láthatjuk majd a sárga Ducatikat. A helyszín ugyanaz lesz, vagyis a szeptember 8-a és 10-e között esedékes San Marinó-i Nagydíj hétvégéjén lesz átfestve Francesco Bagnaia és Enea Bastianini versenygépe. Persze akkor fognak ők indulni, ha mindketten egészségesek lesznek, ami utóbbiról sokáig nem volt elmondható.

Bautista nem tudta hova tenni a vele azonos ütemben motorozó, sárgában pompázó versenyzőt

„A Ducati rendkívüli történelemmel rendelkezik, amelyre szenvedélyes rajongói nagyon büszkék – jelentette ki Andrea Ferraresi, a bolognai gyártó stílusért felelős igazgatója. – A sárga szín ennek fontos része, és mi úgy döntöttünk, hogy ezt egy, a kornak megfelelő, energiával teli festéssel ünnepeljük meg. A szín a márka felismerhetőségének alapvető összetevője, és minden ducatista számára alapvető elem. A Ducati piros, de a sárga is hozzánk tartozik, emellett fontos hagyománya van az olasz motorsportban. A Giallo Ducati identitásunk fontos pontjait tükrözi, mint például az energiát, a lelkesedést, valamint a merészséget, és igazán szép tisztelgés a sportbeli történelmünk előtt abban az évben, amikor a két legfontosabb motoros bajnokságban világbajnokként versenyzünk.”

Szeptember elejéig persze sok idő és jó néhány futamhétvége van hátra. Most például a Ducati, valamint a két gyári versenyző első hazai futama következik, hiszen péntektől vasárnapig az Olasz Nagydíj hétvégéjét fogják megrendezni. Bagnaia 94 pontjával vezeti a világbajnokságot, de csupán 1 egységgel előzi meg Marco Bezzecchit, míg Bastianini eddig nem szerzett pontot, hiszen már a portimãói sprintfutamon megsérült, és csak most fog visszatérni.