back to top
2024. július 02. 15:31
KezdőlapMotoGPEldőlt? – értesülések szerint Martín és a Ducati közel kerültek a megállapodáshoz

Eldőlt? – értesülések szerint Martín és a Ducati közel kerültek a megállapodáshoz

Sajtóértesülések szerint a Ducati és Jorge Martín közt folyó tárgyalások jelentősen felgyorsultak, és a felek Mugellóban véglegesíthetik a szerződést.

A MotoGP paddockjában már nagyon várják, hogy végre kiderüljön, ki lesz Francesco Bagnaia jövő évi csapattársa. A Ducati gyári alakulatának motorjára hárman pályáznak: Enea Bastianini, Jorge Martín és Marc Márquez, de a legtöbb aktuális híradás szerint jó eséllyel Martín lehet majd az ülés gazdája. Több dolog is szól a spanyol motoros mellett: a tavalyi és idei eredményei, a kora, illetve, hogy ő szinte biztosan elhagyná a bolognaiakat, ha nem öltözhetne pirosba.

A Ducati vezére szerint nem lesz könnyű Martínt és Marc Márquezt is megtartaniuk, de „nem lehetetlen”

A La Gazzetta dello Sport arról számolt be, hogy ezeket az érveket a Ducatinál is felmérték, és rájöttek, hogy „nem veszíthetik el Martínt”. Emiatt pedig az olasz lap szerint az elmúlt napokban „jelentősen felgyorsultak” a madridi versenyzővel folytatott tárgyalások. Ez pedig ahhoz vezethet, hogy a most hétvégén sorra kerülő Olasz Nagydíj alatt véglegesítik a megállapodást, de ez nem jelenti azt, hogy ekkor a nyilvánosság elé is tárják majd a döntést. Az újság hozzáteszi, hogy ez a megoldás Bagnaiának is szimpatikusabb, mivel a címvédő Márquez érkezésével veszélyeztetve látná a csapaton belüli vezető pozícióját.

Az olasz Motorsport szintén arról ír, hogy a felek még nem írták alá a szerződést, de „ez valószínűleg ezen a hétvégén meg fog történni”. Viszont szerintük ehhez még több feltételnek teljesülnie kell, amelyek közül a legfontosabb, hogy Márquez elfogadja a Pramac ülését. A nyolcszoros világbajnok korábban kijelentette, hogy jövőre a lehető legújabb motorral szeretne versenyezni, erre pedig az olasz csapatnál is lehetősége lenne.

Azonban Márquez előtt más ajtók is nyitva állhatnak. A Marca írta meg, hogy a KTM a Spanyol és a Katalán Nagydíj alatt is tárgyalt a cerverai pilóta menedzserével, Jaime Martínezzel. Az osztrákok eszerint azt ajánlották fel, hogy mind a 31 éves versenyzőt, mind testvérét, Álexet leigazolják a GasGashoz, amelynél teljesen gyári specifikációjú motort és háttértámogatást adnak nekik. Ráadásul így Marc Márquez mindenképpen megtarthatná a Red Bullt mint személyes főszponzorát. Viszont nemrég Pit Beirer, a mattighofeniek motorsport-igazgatója arról beszélt, hogy nekik nem reális opció az ötvenkilenc MotoGP-futamgyőzelmet begyűjtő pilóta megszerzése.

Marc Márqueznek nagy lemondásokkal járhat, ha a Ducati gyári csapatához igazol