back to top
2024. június 23. 04:49
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu elképesztő idővel vitte a Superbike-vb misanói tesztjét, Rea biztatóan szerepelt

Razgatlıoğlu elképesztő idővel vitte a Superbike-vb misanói tesztjét, Rea biztatóan szerepelt

Toprak Razgatlıoğlu zárta az élen a Superbike-világbajnokság kétnapos tesztjét Misanóban, miután csütörtökön és pénteken is nem hivatalos körrekordot futott. A török pilótát összesítésben Nicolò Bulega és Jonathan Rea követték a rangsorban, utóbbi a Yamahával együtt bizakodhat.

Miközben a gyorsaságimotoros-világbajnokság mezőnye az Olasz Nagydíj hétvégéjét teljesíti Mugellóban, a Superbike-vb versenyzőinek körülbelül 200 kilométerrel arrébb volt jelenésük, hiszen csütörtökön és pénteken Misanóban rendeztek tesztet. A program többé-kevésbé problémamentesen lezajlott, egyedül a pénteki ebédszünetet kellett egy órával előbbre hozni, hogy kevesebb pályaidőt bukjanak az esőzés miatt.

A teszt legjobbja megkérdőjelezhetetlenül Toprak Razgatlıoğlu volt, aki csütörtökön és pénteken is az élen zárt. Ráadásul mind az 1:32.663-as, mind a másnapi 1:32.535-ös ideje jobbnak bizonyult Álvaro Bautistának a tavalyi Superpole-on felállított körrekordjánál. A BMW versenyzője amellett, hogy felkészült a két hét múlva esedékes misanói fordulóra, elsősorban a beállításokon és az elektronikán dolgozott. Csapattársa, Michael van der Mark legjobb idejével is több mint 1 másodperccel elmaradt a török versenyző idejétől.

A két nap eredményeit figyelembe véve Nicolò Bulega végzett Razgatlıoğlu mögött, de ő csütörtökön futotta meg a legjobb idejét. Az olasz versenyző volt a másik olyan pilóta, aki bement 1:33 alá, egészen pontosan 1:32.731-ig jutott. Bautista 1:33.151-nél állt meg, ami a negyedik helyre volt elég, viszont nem lehetett elégedett, ugyanis összesen négyszer esett el. Az olasz gyártó többi versenyzője közül Sam Lowes és Andrea Iannone csütörtökön az ötödik, illetve a hetedik helyet érte el, Danilo Petrucci pedig visszatért a mezőnybe súlyos sérülése után, és pénteken 1:33.963-ig jutott.

A Yamahánál elsősorban a váz egyensúlyának, a súlyelosztásnak és az üléspozíciónak a javításán dolgoztak. A munkának egyelőre meg is lett a gyümölcse, hiszen Jonathan Rea összesítésben a csütörtököt a negyedik, a pénteket pedig a második pozícióban zárta, és 1:33.113-as körével összesítésben harmadikként végzett. Ráadásul márkatársai is igencsak előkelő pozícióban fejezték be a pénteki napot: Andrea Locatelli az ötödik, Remy Gardner a hatodik, míg Dominique Aegerter a nyolcadik lett.

A Kawasakinál Alex Lowes szerepelt a legjobban, a brit motoros a hetedik pozíciót szerezte meg pénteken, miután 1:33.458-at teljesített. A 33 esztendős versenyző a csapattársa, Axel Bassani által használt elektronikát próbálgatta, amelyről csütörtökön úgy fogalmazott, hogy bár elégedett, de még dolgoznia kell rajta. Ami márkatársait illeti, Tito Rabat a tizedik, míg Bassani a tizenharmadik legjobb időt futotta meg a második napon.

A Honda arra használta ezt a tesztet, hogy a motor alapjain próbáljon javítani. A japánok új kipufogórendszert vetettek be, amely reményeik szerint javít az erőátvitelen. Mindkét gyári versenyző hangsúlyozta, hogy az eredményt tekintve nincsenek nagy elvárásaik: végül Iker Lecuona a tizenegyedik, míg Xavi Vierge a tizenhetedik pozícióban zárta a pénteki napot.