back to top
2024. július 27. 03:07
KezdőlapMotoGPA MotoGP-pilóták megtippelték a BL-döntő végeredményét, Bagnaia történelmi meccsre számít

A MotoGP-pilóták megtippelték a BL-döntő végeredményét, Bagnaia történelmi meccsre számít

A MotoGP mezőnyének több tagja megtippelte, hogy mennyi lesz a Bajnokok Ligája döntőjének végeredménye. Az Aprilia pilótái pedig még egy „mérkőzést” is lejátszottak hangolódásképp.

Szombaton este rendezik meg a férfi labdarúgó Bajnokok Ligája idei döntőjét. A 21 órakor kezdődő meccsen a Borussia Dortmund és a Real Madrid fog összecsapni. Ugyanakkor a mostani hétvégén zajlik a MotoGP Olasz Nagydíja is. A mugellói forduló alatt a sorozat munkatársai megkérték a pilótákat, hogy tippeljék meg a mérkőzés végeredményét.

Folytatja a Ducati „hagyományát” Marc Márquez a kaotikusnak ígérkező hétvégén? – menetrend

Először Jorge Martín szólalt meg a MotoGP X-oldalán közzétett videóban, a Pramac pilótája 1-0-s Real Madrid győzelmet vár. „Azt hiszem, hogy ez a Bajnokok Ligája [idény] elég nehéz volt, ahogy az összes, amelyet a Real Madrid megnyert – emlékeztetett a madridi születésű motoros. – De azt hiszem, hogy a [meccs] végéig harcolni fogunk, és talán az utolsó percekben behúzzuk!”

Francesco Bagnaia kedvenc alakulata, az olasz Juventus nem lesz érdekelt a döntőben. A MotoGP címvédője így egy kiélezett mérkőzést szeretne látni, szerinte 10-9-re a Dortmund fog nyerni. Ez egy történelmi végeredmény lenne, hiszen 19 gól még soha nem született BL-döntőben, a legtöbb 6 volt, ennyit 2005-ben láthattak a nézők. „Talán így élvezetesebb lenne nézni – mondta Bagnaia az általa felvázolt kimenetelről. – Anélkül, hogy bármelyik csapatnak is szurkolnék, ez egy izgalmas meccs lenne, 10 gól az elég király tud lenni.”

Húgától kapta becenevét a MotoGP-t újra meghódító Bagnaia, aki a legnagyobbaktól próbál tanulni

Marc Márquez persze nem a német csapat sikerére számít. „Természetesen nagy dolog lenne a Borussia Dortmundnak [ha nyernének], mivel az az első BL-győzelmük lenne. De én azt hiszem, hogy egyértelműen a Real Madrid az esélyes, ők igazi specialistái a Bajnokok Ligájának, szóval én rájuk teszek” – árulta el Márquez, aki 1-3-s eredményt jósolt.

Enea Bastianini nem annyira sportszakmai, mint inkább személyes okokra támaszkodva választotta a 2-3-s végeredményt. „Igen, ez az én előrejelzésem, mivel ezek az én számaim” – magyarázta nevetve a 23-as rajtszámmal versenyző pilóta. Raúl Fernández ugyanazt a megoldást választotta, mint Bastianini, csak a madridi versenyző ezt valamivel jobban meg tudta indokolni. „A Real Madrid rajongója vagyok, de amúgy azt csináltam, amit Enea, és a számomat írtam fel” – közölte a 25-ös rajtszámmal induló motoros.

Fabio Di Giannantonio szerint is a spanyol együtteshez kerül majd a trófea. „Úgy tűnik, hogy a Real Madrid jó formában van. Úgy gondolom, hogy ők nagyon jó fognak teljesíteni – mutatott az általa felírt 0-3 második felére. – Viszont én nem szeretném, hogy ez legyen a végeredmény, hanem inkább valami olyasmi [amilyet Bagnaia jósolt], mivel akkor mi jobban szórakoznánk. De azért én a Real Madriddal megyek.”

Az Aprilia pilótái pedig még egy meccset is lejátszottak hangolódásképp, a noaleiek versenyzői a csocsóasztalon mérték össze a tudásukat. A gyári istálló és a Trackhouse két-két motorosa „színek szerint” alkottak csapatokat. A pontos végeredmény sajnos nem derült ki, de valószínűleg Aleix Espargaró és Maverick Viñales duója kerekedett felül, ugyanis a „lefújás” után ők hívták ki Fabio Quartararót és Álex Rinst egy mérkőzésre.