back to top
2024. július 01. 03:22
KezdőlapMoto2Roberts körrekorddal nyerte a Moto2-es, Alonso hidegvérű motorozással a Moto3-as mugellói időmérőt

Roberts körrekorddal nyerte a Moto2-es, Alonso hidegvérű motorozással a Moto3-as mugellói időmérőt

Joe Roberts szerezte meg a Moto2-es pole pozíciót az Olasz Nagydíj időmérőjén Sergio García és Alonso López előtt. A mezőnyben egy egészségügyi probléma miatt nem volt ott Fermín Aldeguer. A mugellói Moto3-as versenyen sorrendben David Alonso, Iván Ortolá és José Antonio Rueda alkotják majd az első sort.

A MotoGP időmérője és sprintfutama mellett a két kisebb kategória kvalifikációját is szombaton rendezték meg Mugellóban. A pilótákat felhős időjárás, 22 fokos levegő és 42 fokos pálya fogadta az Olasz Nagydíj helyszínén.

Bagnaia magabiztosan nyert Marc Márquez előtt, Martín a kavicságyban fejezte be a mugellói sprintet

Moto2

A középső kategória időmérőjén nem vett részt Fermín Aldeguer, ugyanis egészségügyi problémája adódott, pontosabban megfájdult a nyaka. A csapata azt közölte, hogy ez nem valamelyik bukása miatt lépett fel nála. A tervek szerint Aldeguer szombat délután látogatott el a helyi kórházba, de cikkünk megjelenésekor még nem lehetett tudni, hogy mi lett a vizsgálat eredménye. Elméletileg a Speed Up Racing csak a kvalifikációról „kérte ki”, tehát amennyiben jól érzi majd magát, a vasárnapi futamon rajthoz állhat. Ha pedig így tesz, akkor a tizennyolcadik helyről fog indulni.

A tabella első tíz helyezettje közül Albert Arenasnak és Jeremy Alcobának volt jelenése a Q1-ben. Viszont kettejük közül csak Alcobának sikerült tovább mennie, de neki elég magabiztosan, hiszen ő motorozta a legjobb, 1:50.583-as időt. Rajta kívül Darryn Binder, Marcos Ramírez és Zonta van den Goorbergh jutott be az időmérő második szakaszába.

A Q2 első perceiben Alonso López ragadta magához a vezetést. Viszont nála előbb Manuel González, majd Sergio García is jobbnak bizonyult, utóbbi 1:49.955-tel állt az élre. Azonban a hajrában Joe Roberts őket is lenyomta, az amerikai pilóta 1:49.877-et futva új körrekordot állított fel, és megszerezte pályafutása ötödik, az idei szezonban pedig az első pole pozícióját. A sorrend a végén már csak annyit változott, hogy López feljött García mögé a harmadik helyre.

A Moto2 mugellói időmérőjének végeredménye

Moto3

A legkisebb géposztály mezőnyét tekintve David Muñoz, Joel Kelso és Ángel Piqueras szolgáltatta a negatív meglepetést azzal, hogy nem jutott be azonnal a Q2-be. Piquerasnak végül ez egyáltalán nem is sikerült, ellentétben a Boé Motorsports duójával. Rajtuk kívül az utolsó pillanatban hatalmasat javító Scott Ogden és Filippo Farioli mentek még tovább. A legjobb, 1:55.667 másodperces idő Ogden neve mellé került.

Az időmérő második felében sokáig Collin Veijer állt az élen egy 1:54.982-es körrel. Viszont őt aztán David Alonso és Iván Ortolá is megverte. Az utolsó percekben előbb Veijer, majd Daniel Holgado is bukott, így Alonso és az őt közvetlen közelről követő Ortolá harcoltak a pole pozícióért. Végül a kolumbiai pilóta bizonyult a legjobbnak, hidegvérű motorozással, 1:54.194 másodperces idővel megnyerte a kvalifikációt, idén már a negyedik alkalommal.

A Moto3 mugellói időmérőjének végeredménye