back to top
2024. június 23. 04:09
KezdőlapMagyarokSikeres hétvégét zárt a magyar gyorsasági motorsport, ketten is tökéletes teljesítményt nyújtottak

Sikeres hétvégét zárt a magyar gyorsasági motorsport, ketten is tökéletes teljesítményt nyújtottak

Görbe Soma a német bajnokság Pro Stock 1000-es kategóriájában, míg Varga Tibor a spanyol pontvadászat Stock 600-as géposztályában szerzett két győzelmet a hétvégén. Kovács Bálint szintén kétszer állhatott fel a dobogóra, míg Rossi Moor egyszer tehette meg ugyanezt.

Kifejezetten sikeres hétvégét zárt a magyar gyorsasági motorsport, hiszen jó néhány győzelemnek, illetve dobogónak lehetett örülni. A legtehetségesebb versenyzőink közül összesen öten versenyeztek a hétvégén, négy különböző helyszínen, és a tíz futamból négy győzelem és további három pódium született.

A német bajnokságban, vagyis az IDM-ben a második fordulót rendezték meg Oscherslebenben. A Pro Stock 1000-es kategóriában Görbe Soma kiválóan szerepelt, hiszen azok után, hogy megszerezte a pole pozíciót, mindkét futamot megnyerte. Mivel a szezonnyitón is mindkét alkalommal diadalmaskodott, ezért 100 százalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát.

Szintén az IDM-ben, csak éppen a Superbike géposztályban állt rajthoz Kovács Bálint, aki ugyancsak sikeres hétvégén van túl. A 22 éves pilóta számára áttörést jelentett ez a forduló, hiszen azok után, hogy a kvalifikáción negyedik lett, mindkét versenyt harmadikként fejezte be, a másodikon ráadásul a győzelemért is tudott csatázni. Összesítésben így a tabella hatodik pozícióját foglalja el 47 ponttal.

Varga Tibor számára szintén a második forduló jött a spanyol bajnokságban, azaz az ESBK-ban. Bár a valenciai időmérőn nem jött össze a pole pozíció, de a második helyről mindkét viadalt meg tudta nyerni a Stock 600-asok között. Ennek köszönhetően pedig átvette a vezetést a tabellán, ami korábban egy magyar versenyzőnek sem sikerült.

Rossi Mooréknak már a harmadik futamhétvége jött a MotoAmericában, ezúttal a Wisconsin államban található Road Americán. A 16 esztendős motoros erős teljesítménnyel rukkolt elő, ami az első futamon a negyedik, míg a másodikon a harmadik helyre volt elegendő. Ezzel a tabellán is javított, és 55 ponttal a hetedik pozícióban várja a folytatást.

A magyar utánpótlás legnagyobb reménységeként számontartott Farkas Kevin a MotoGP mezőnyéhez hasonlóan Mugellóban versenyzett a Red Bull Rookies Cupban. Az időmérője nem sikerült jól, és csak a huszonnegyedik helyről indulhatott a versenyeken. Az első viadalon ennél sokkal jobb teljesítményt nyújtott, de a hajrában egy előtte történt baleset miatt rengeteg időt veszített, így végül tizenhetedikként intették le, míg a másodikon tizennyolcadik lett. Ennek következtében továbbra is 5 ponttal rendelkezik, ami a bajnokság huszonkettedik helyére jó.