back to top
2024. július 02. 16:58
KezdőlapMotoGPRaúl Fernández megmutatta a nyomait a sérülésnek, amely majdnem romba döntötte álmait...

Raúl Fernández megmutatta a nyomait a sérülésnek, amely majdnem romba döntötte álmait (videó)

Raúl Fernández felfedte testén azt a három nyomot, amelyet baleset, illetve műtét miatt visel magán, vélhetően élete végéig. Ezek közül időben az első majdnem a karrierjébe került.

A motorversenyzők ritkán ússzák meg pályafutásukat sérülés nélkül. A MotoGP ’Under the skin’, vagyis magyarul ’A bőr alatt’ című sorozata azokat a nyomokat, hegeket hivatott bemutatni, amelyeket a sorozat pilótái vélhetően életük végéig magukon hordanak egy-egy korábbi sérülés, illetve operáció miatt.

A sorozat legutóbbi szereplője Raúl Fernández volt. Bár a videót kedden tették közzé, a szövegkörnyezetből kiderült, hogy jóval korábban, a Spanyol Nagydíj környékén vették fel. A Trackhouse pilótáját azóta megműtötték kompartment szindróma miatt, így ennek következtében már két heget is visel, hiszen tavaly is átesett egy ilyen jellegű operáción.

Sikeres volt Raúl Fernández műtétje, de az még kérdéses, hogy rajthoz tud-e állni Assenben

„Az egyik a tavalyi itteni, jerezi Spanyol Nagydíj előtt keletkezett – utalt a jobb karján lévő két nyomra. – Ez a kompartment szindróma [műtétjének a nyoma].” Fernández kicsit rosszul emlékezett, hiszen az operációt nem a hazai hétvégéje előtt, hanem azután hajtották végre, de a mondanivaló szempontjából ez nyilvánvalóan lényegtelen.

A jobb karján lévő másik nyomot még jóval korábban, körülbelül hét évvel ezelőtt szerezte. Amennyiben jól emlékszik, akkor abban az évben, amikor a JuniorGP-ben a második teljes idényét töltötte, míg a Moto3-as világbajnokság mezőnyében háromszor lehetett ott szabadkártyával. Ráadásul ez a sérülés nagyon is elkerülhető lett volna.

„A másik egy égési [sérülés], amely talán 2017 óta van meg – folytatta Fernández, majd elárulta, hogy miért volt nagyon peches, amikor ezt a heget szerezte. – Nagy baleset volt, és balszerencsés voltam, mivel probléma adódott a bőrruhával azon a részen, és kicsit szétnyílt. Így pedig a fal közvetlenül a karommal [érintkezett].”

A videóban az utolsó, de időrendben az első sérülésének nyoma a köldöke felett látható, és mind közül ez volt a legsúlyosabb. Olyannyira, hogy kis híján már gyerekként romba dőlhetett volna élete álma, de ő másképp gondolta. Fernández a 2014-es valenciai idényzárón debütált a JuniorGP-ben, és szavai alapján annak második futamán szenvedett súlyos balesetet.

„Ez volt pályafutásom egyik legnehezebb pillanata – emlékezett vissza. – Tizennégy éves voltam, az első JunioGP-versenyemet teljesítettem 2014-ben. Elestem, egy másik versenyző [motorja] pedig hozzámért, és közvetlenül a kórházba kellett mennem, mivel műtétre volt szükség. Apám azt mondta, hogy »a karriered itt véget ért«, én pedig azt, hogy »nem, nem hiszem«.”