back to top
2024. június 23. 03:39
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu a jó rajtja után könnyedén nyerte meg az első misanói futamot

Razgatlıoğlu a jó rajtja után könnyedén nyerte meg az első misanói futamot

Toprak Razgatlıoğlu nyerte a Superbike-világbajnokság misanói fordulójának első futamát. A néhány izgalmas csatát hozó versenyen a második helyet Nicolò Bulega, a harmadikat pedig Álvaro Bautista szerezte meg.

A Superpole után az első futammal folytatódott a Superbike-világbajnokság misanói versenyhétvégéjének szombati programja. A pole pozícióból Toprak Razgatlıoğlu, mellőle Nicolò Bulega és Remy Gardner várhatta a lámpák kialvását. A rajt előtt a levegő hőmérséklete 30, a Marco Simoncelliről elnevezett pályáé pedig 44 fokos volt.

Bulega drámája után Razgatlıoğlu zárt az élen a körrekordokat hozó misanói Superpole-on

A legjobb rajtot Garner vette, és az 1-es kanyarban már ő vezette a mezőnyt. Razgatlıoğlu a második, Bulega a negyedik helyre esett vissza, Álvaro Bautista volt, aki elment a csapattársa mellett. Az újoncot később többen is megelőzték, de rövidesen már megint a negyedik pozíciót foglalta el. Az 1. körben előbb Xavi Vierge, majd Jonathan Rea is bukott. A hatszoros bajnok kimondottan nagyot esett, de szerencsére a saját lábán távott az eset helyszínéről.

Hosszas támadás után a 3. körben Razgatlıoğlu visszavette a vezetést a 8-as kanyarban. Gardnerre ezután Bautista és Bulega kettőse esett rá. A Yamaha pilótája azonban körökön keresztül tartani tudta a két Ducatit.

A 5. körben Gardner egy kisebbet hibázott, így Bautista és Bulega is meg tudta előzni. Az ausztrál pilóta mögött ekkor Andrea Locatelli, Alex Lowes, Andrea Iannone és Sam Lowes motorozott.

A 7. körben aztán megtörtént a helycsere a két Ducati-pilóta között. Razgatlıoğlu pedig folyamatosan távolodott az üldözőitől, eddig a pontig nagyjából két másodperces előnyt épített ki magának.

A futam feléhez érkezve Locatelli kezdte el támadni Gardnert, de a márkatársak összeértek, és az olasz pilótának ekkor nem sikerült végigvinnie az előzést. Végül aztán egy körrel később ez már összejött neki, majd Alex Lowes is elment a 26 éves motoros mellett. Tarran Mackenzie kiállt a bokszban, és befejezte a versenyt. Dominique Aegerternek pedig elfüstölt a gépe, és így ő sem látta meg a kockás zászlót.

A vége előtt 7 körrel Sam Lowes bukott, de ezután még visszaállt a versenybe, később azonban mégis a bokszban fejezte be a futamot. A hajrára fordulva megmerevedtek a frontvonalak: Razgatlıoğlu magabiztos előnnyel vezetett Bulega előtt, aki pedig fokozatosan lerázta magáról Bautistát. A címvédő mögött Locatelli, Alex Lowes, Gardner és Iannone motorozott.

Végül a török versenyzőt már senki sem tudta megszorongatni, így ő lett az első BMW-pilóta, aki Misanóban nyerni tudott. Razgatlıoğlu az idei harmadik győzelmét aratta, és átvette a vezetést a tabellán, így 2012 óta először a bajorok egyik motorosa áll a pontvadászat élén. Mögötte végül a Bulega, Bautista, Locatelli, Lowes, Gardner, Iannone, Michael van der Mark sorrend alakult ki.