back to top
2024. június 28. 02:00
KezdőlapMagyarokMélységek és magasságok: vegyes hétvégét zártak a magyar motorosok az Alpok-Adria Bajnokságban

Mélységek és magasságok: vegyes hétvégét zártak a magyar motorosok az Alpok-Adria Bajnokságban

Az előző hétvégén a Pannónia-ringen került sor az Alpok-Adria Bajnokság legutóbbi fordulójára. A mezőnyben ott volt többek között Kecskés Bence, Számadó Máté és Varga Tibor Erik is. A három említett magyar tehetség közül az előbbi kettő eredményesen szerepelt, utóbbit viszont egy technikai probléma hátráltatta.

A Pannónia-ring egy kifejezetten motorosoknak épült pálya, amely rendszeresen vendégül lát rangos versenysorozatokat. Az előző hétvégén az Alpok-Adria Bajnokság mezőnye csapott össze Ostffyasszonyfán, a forduló szokás szerint egyben az Országos Bajnokság egyik állomása is volt. Ezen természetesen több magyar tehetség is motorra ült, akik közülök most hármat emelünk ki.

Kecskés Bence igazán eredményes hétvégét tudhat maga mögött. A Yamaha YZF R6-tal versenyző pilóta az Alpok-Adria bajnokság STK 600-as kategóriájában és a megegyező magyar bajnoki értékelésben mindkét futamon az első helyen végzett, és még a saját legjobb köridejét is megdöntötte. Ráadásul Kecskés emellett másokra is oda tudott figyelni, hiszen a Szív Bajnokai Alapítvánnyal közösen több száz plüssállatot gyűjtött össze, amelyeket később egy gyerekkórház betegei fognak megkapni.

Számadó Máténak hasonlóan jól sikerült a forduló. A 18 éves pilótát technikai probléma hátráltatta az időmérőn, de még így is második lett a Stock 1000-es kategóriában. A csapata szombatra megjavította a Suzuki GSX-R-t, és így Számadó meg tudta mutatni, hogy mi rejlik benne. Az első futamon a kategóriájában első, a második versenyen pedig második lett, ez a magyar bajnoki értékelésben két első helyet jelentett neki.

Varga Tibor Erik viszont saját hibáján kívül nem tudta megcsillogtatni a tudását. A debreceni pilóta a STK 600-as kategóriában vitézkedett volna Triumph-jával, az időmérőt még másodikként befejezte, de később sajnos a motorja „megadta magát”. Azonban hétfő este így is megörvendeztette a szurkolóit egy jó hírrel. „A hétvégén Portugáliában a portimãói Autódromo de Algarve pályán rajthoz állok a JuniorGP 600 Stock kategóriájában” – írta a Facebook-oldalán. A MotoGP-ből jól ismert helyszínen más honfitársaink mellett akár majd Kecskéssel is találkozhat.