back to top
2024. június 28. 02:02
KezdőlapSuperbikeHihetetlen, hogy Bautista mit úszott meg a misanói hibája után (videó)

Hihetetlen, hogy Bautista mit úszott meg a misanói hibája után (videó)

Álvaro Bautista hibázott a misanói Superpole futamon. Az arról készült felvétel pedig megmutatta, nagyon közel került ahhoz, hogy súlyos következménye legyen az esetnek.

Már első ránézésre sem volt gondtalan Álvaro Bautista misanói hétvégéje. A Superbike-világbajnokság címvédője saját bevallása szerint még nem találta meg a tökéletes összhangot a Ducatijával. Részben ennek volt köszönhető, hogy nem tudta megszorongatni a domináló Toprak Razgatlıoğlut, sőt igazán a csapattársával, Nicolò Bulegával sem tudta felvenni a versenyt, így mindkét teljes pontértékű viadalt a harmadik helyen zárta.

Bautista úgy látja, hogy mostanra elérték a Ducati jelenlegi motorjának határait

A Superpole futam után azonban nem állhatott fel a dobogó legalsó fokára, hiszen csak a tizenhetedik pozícióban ért célba. Hat körrel a leintés előtt még a negyediket foglalta el, de hibázott a 10-es kanyarban. Ezután tudta folytatni a versenyt, de értelemszerűen hátraesett a mezőny végére. Ebből az esetből a televíziós közvetítés során a következőket láthatták a nézők.

Viszont később kiderült, hogy ez egyáltalán nem volt egy veszélytelen helyzet. Bautista maga hozta nyilvánosságra az Instagram-oldalán az ezt bizonyító videót, amely a pálya zárt láncú videokamerás rendszeréből származik. Ezen azt láthatjuk, hogy a mögötte jövő Andrea Locatelli és Andrea Iannone is majdnem eltalálta, amikor keresztbe csúszott. Szerencsére végül mindketten el tudták kerülni, így a spanyol pilóta sértetlen maradt. „Amikor a szerencse melletted van…” – kommentálta a képsort.

Ez a videó sokaknak eszébe jutatta Marco Simoncelli tragikus balesetét, már csak azért is, mert a róla elnevezett misanói pályán történt az eset. Simoncelli a MotoGP 2011-es Maláj Nagydíján nagyon hasonló módon csúszott keresztbe, de sajnos őt nem tudták elkerülni a vetélytársai. Ez biztosan felrémlett Bautista szeme előtt, hiszen akkor még ő is királykategóriában versenyzett.

Ma 11 éve hagyott itt minket Marco Simoncelli