back to top
2024. szeptember 28. 20:57
KezdőlapMagyarokFelrobbanó légzsák, szabálytalan ruha: kihívásokkal teli volt a hétvége a magyar motorosoknak

Felrobbanó légzsák, szabálytalan ruha: kihívásokkal teli volt a hétvége a magyar motorosoknak

Varga Tibor és Kecskés Bence is megszerezte első pontjait a JuniorGP Stock kategóriájában, miután a szombati nap mindkettőjüknek viszontagságosan alakult. Kovács Bálint az első futamán jelentkező problémáját még valamelyest át tudta hidalni az IDM Superbike kategóriájában, de a másodikon elesett.

Az elmúlt hétvégén is lehetett szurkolni jó néhány magyar motorosnak. A JuniorGP mezőnye Portimãóba látogatott a hazai motorsport legnagyobb ígéretének tartott Farkas Kevinnel a mezőnyben. A 17 éves pilóta az első futamot a huszonnyolcadik, a másodikat a huszonhetedik helyről kezdte meg, és mindkétszer öt pozíciót tudott javítani. Ezzel továbbra sincs pontja a sorozatban.

Varga Tibor idén először indult el a JuniorGP Stock kategóriájában, és a megpróbáltatások ellenére jól szerepelt. Szombaton ugyan bejutott a Q2-be, de az időmérő előtt szabálytalannak nyilvánították a versenyruháját. Kétségbeesett próbálkozások után végül egyik versenyzőtársa segítette ki egy kölcsönadott felszereléssel. Az ugyancsak 17 esztendős motoros végül a tizedik helyre kvalifikálta magát.

A rajtnál aztán egy pozíciót rontott, de az első körök után egyre előrébb került. Az első gumi azonban egy ponton felmelegedett, többször is mentenie kellett. Bár a dobogó is látótávolságban volt, végül annyit tudott tenni, hogy riválisait maga mögött tartva megőrizte az ötödik helyet. Ezzel 11 pontot gyűjtött, és a tizenötödik helyen áll a tabellán.

Kecskés Bencének szintén viszontagságosan alakult a szombati napja, hiszen többször is ki kellett állnia a bokszba a motor javítása céljából. Ezzel együtt 2024-ben először bejutott a Q2-be, ahol a tizennegyedik helyet szerezte meg. A versenyen aztán tizenegyedikként ért célba, amivel megszerezte idei első pontjait, és a bajnokság huszonkettedik pozícióját foglalja el.

Szintén versenyzett a hétvégén az IDM, vagyis a német bajnokság mezőnye, Kovács Bálint pedig ezúttal is ott volt a Superbike kategória mezőnyében. A 22 éves pilóta már pénteken bejutott a Superpole 2-be Mostban, majd a tizenkettedik helyre kvalifikált. Az első futamon aztán felrobbant a légzsákja, aminek következtében egy ideig alig kapott levegőt. Ennek következtében visszaesett a tizenötödik pozícióba, de végül hetedikként intették le, és az ötödik is közel volt. A második viadalon aztán a tizedik helyen haladva elesett, és csak a tizennyolcadik helyen ért célba, pedig szerinte sokkal több volt benne. Ezzel az összetett hetedik helyén áll 56 egységgel.