back to top
2024. július 04. 11:47
KezdőlapMotoGPMartín szerint furcsa helyzetet idézett elő a szakítás a Ducatival: „Nehéz őszintének...

Martín szerint furcsa helyzetet idézett elő a szakítás a Ducatival: „Nehéz őszintének lennem”

Jorge Martín a szakítás tudatában furcsán éli meg, amikor Gigi Dall’Ignával, a Ducati versenyrészlegének általános igazgatójával vagy a bolognaiak más mérnökeivel beszélget. A Pramac motorosa immáron csak magának akar bizonyítani az idei évben.

Az Olasz Nagydíj után eldőlt, hogy nem Jorge Martín, hanem Marc Márquez kapja meg a gyári Ducati ülését, és ő lesz Francesco Bagnaia csapattársa a következő két évben. Innentől kezdve borítékolható volt, hogy a Pramac pilótája elhagyja a bolognai márkát, és már a mugellói teszt napján bejelentették, hogy a gyári Apriliához igazol.

Ennek kapcsán felmerültek olyan kérdések, hogy a Ducati esetleg megpróbálja megakadályozni, hogy világbajnok legyen, és magával vigye az 1-es rajtszámot, de ezt minden érintett cáfolta, vagy legalábbis nem gondolja, hogy így lesz. Ettől függetlenül Martín számára most már nem ugyanolyan, amikor a Ducati mérnökeivel beszél.

„Az biztos, hogy furcsa, amikor Gigi [Dall’Ignával, a Ducati Corse általános igazgatójával] és a srácokkal, a Ducati mérnökeivel beszélek – nyilatkozta. – Kicsit különös, mert sok mindent kérdeznek tőlem arról, hogy mi történik a pályán. Nehéz őszintének lennem. Ugyanakkor szerintem segíteni akarnak nekem, ezért próbálok őszinte lenni velük, igyekszem elmagyarázni, mi történt, és megpróbálok javítani. Remélem, hogy miként én információt adok, úgy ők is visszaadják nekem az információt. Ez a kulcs. Próbálok segítséget kérni tőlük, de kicsit furcsa, amikor bejönnek a bokszba, és beszélgetek velük.”

Martín odaszúrt a Ducatinak: Olyan helyre megyek, ahol tényleg akarnak engem

Martín tehát gyorsan a saját kezébe vette a sorsát, amikor látta, hogy az előzetes tájékoztatás ellenére mégsem ő lesz a befutó a Ducatinál. Innentől kezdve pedig már nyilvánvalóan abban a tudatban fog versenyezni idén, hogy jövőre már más munkaadója lesz. Éppen ezért mostantól más mentalitással fog motorra ülni.

„Most már sokkal nyugodtabb vagyok, sokkal nyugodtabbnak érzem magam a bokszban – fogalmazott. – Megszállottan próbáltam bizonyítani a Ducatinak, hogy én vagyok [a megfelelő választás]. Most úgy érzem, hogy többet nem kell bizonyítanom. Csak magamért versenyzek, hogy minden nap próbáljak jobb pilótává válni. Ez a fő célom. Már nem kell azért versenyeznem, hogy bizonyítsak a Ducatinak, csak magamnak, hogy hiszek magamban, és meg tudom valósítani a céljaimat, amelyek a fejemben vannak.”

A 26 éves pilóta azt is tagadta, hogy megpróbálja megmutatni a Ducatinak, hogy rosszul döntöttek. „Egyáltalán nem – felelte az erre vonatkozó kérdésre. – Még ha százpontos előnyöm lenne, akkor sem engem választanának. Ez nem arról szól, hogy bármit is bizonyítsak. Inkább arról, hogy dolgozom magamon, hogy Valenciában az év végén jobb versenyző legyek, ahogyan a következő szezonban is.”

Espargaró „akár pénzben is merne fogadni” arra, hogy utódja, Martín bajnok lesz az Apriliával