back to top
2024. július 02. 11:17
KezdőlapMoto2Aldeguer az élen motorozva kapott büntetést, így végül Ogura nyerte meg a...

Aldeguer az élen motorozva kapott büntetést, így végül Ogura nyerte meg a Moto2 asseni futamát

Ogura Aj nyerte a Moto2 asseni futamát. A második helyet a pole pozícióból induló Fermín Aldeguer, a harmadikat pedig Sergio García szerezte meg.

A Moto3-as verseny után a Moto2-es viadallal folytatódott a Holland TT vasárnapi programja. A rajt előtt az asseni pálya hőmérséklete 39, a levegőé pedig 21 fokos volt. Az időmérő eredményének megfelelően Fermín Aldeguer indulhatott a pole pozícióból, mellőle Ogura Aj és Sergio García vághatott neki a 22 körös futamnak. Sérülés miatt Joe Roberts, Filip Salač és Deniz Öncü sem állt rajthoz, utóbbit Marcel Schrötter helyettesítette.

Aldeguer visszatért a pole-ba, Veijer óriási bukása után Piqueras először nyert időmérőt

A legjobb rajtot Ogura vette, az 1-es kanyarban már ő vezetett, de Aldeguer rövidesen visszaelőzte. García mellett Tony Arbolino, Alonso López és Manuel González is elment, bár a bajnoki éllovas aztán a Gresini versenyzőjét megint maga mögé utasította.

A futam elején Arbolino és Ogura vívott parázs csatát a második pozícióért, amelyből a japán pilóta jött ki győztesen. Az olasz versenyzőt aztán López és García is megelőzte, majd az MT Helmets – Msi motorosa feljött előbb a harmadik, majd a második helyre.

A verseny negyedétől sorban jöttek a bukások, előbb Zonta van den Goorbergh esett, majd Arón Canet és Albert Arenas látogatta meg a kavicságyat, később pedig Szaszaki Ajumu is így tett. Aldeguer eközben már majdnem egy másodperccel lerázta az üldözőit, akik ekkor a García, Ogura, López sorrendben közeledtek felé, Arbolino már valamelyest leszakadt erről a csoportról.

A futam feléhez közeledve López tempója visszaesett, így Arbolino átvette tőle a negyedik helyet. Ogura eközben elment a csapattársa mellett, miután García hibázott. Aldeguer ekkor már majdnem két másodperccel vezetett az MT Helmets – Msi két pilótája előtt.

A 14. körben jött a dráma: Aldeguer senkitől sem zavartatva pályaelhagyások miatt összeszedett egy hosszú körös büntetést, pont úgy, hogy Barcelonában tette. Ezt végül a 16. körben töltötte le, ami miatt a harmadik helyre esett vissza, de nem volt nagy a hátránya Ogura és García mögött.

A 18. körre Aldeguer megérkezett az élen álló duóra. Mögötte ekkor Jake Dixon, Arbolino és Somkiat Chantra harcolt a negyedik helyért. García elment Ogura mellett, de a japán pilóta rövidesen visszaelőzte a csapattársát, akit aztán Aldeguer is maga mögé utasított. García ezután nagyon gyorsan leszakadt a két vetélytársáról, feltehetően elhasználta a gumijait.

Az utolsó körre Ogura vezetésével fordultak rá, és végül már nem is tudta őt megközelíteni Aldeguer. A 23 éves versenyző így az idei második futamgyőzelmét aratta. A harmadik helytől kezdve a García, Dixon, Chantra, Arbolino, Marcos Ramírez, López, Manuel González sorrend alakult ki.