back to top
2024. július 02. 09:22
KezdőlapMotoGPÓriási felzárkózást mutatott be Bastianini, de elismerte, arra a saját hibája miatt...

Óriási felzárkózást mutatott be Bastianini, de elismerte, arra a saját hibája miatt is volt szüksége

Enea Bastianini a tizenegyedik helyen zárta a Holland TT időmérőjét. A Ducati pilótájának elmondása szerint instabil volt a motorja a kvalifikáción, de elismerte, hogy ő is hibázott, ahogy egyes vetélytársai is. Bastianini aztán a sprintet a rossz rajtpozíciója ellenére negyedikként fejezte be.

Az asseni versenyhétvégét eddig a Ducati gyári csapatának egyik pilótája uralta, de nem Enea Bastianini, hanem Francesco Bagnaia. A címvédő magabiztosan nyerte meg a időmérőt és a sprintet is. Viszont az utóbbin Bastianini is kimondottan jó teljesítményt nyújtott, hiszen hatalmas felzárkózást mutatott be, a tizenegyedik helyről rajtolva lett negyedik. Azonban erre pont azért volt szüksége, mert nagyon rosszul sikerült neki a kvalifikáció. Az olasz pilóta később elárulta, hogy mi volt ennek az oka.

„Furcsa volt nekem az időmérő, sőt  igazából reggeltől kezdve így éreztem – fedte fel Bastianini. – A váz instabilitása hirtelen elég erőssé vált. Ráadásul olyan volt [az időmérő], mintha egy Moto3-as kvalifikáció lett volna, ami pedig egyszerűen nem jó.”

Martín ráijesztett Bagnaiára, de a címvédő megszerezte első idei pole-ját, Marc Márquez bukott

„Aztán a sprintre elvégeztünk néhány módosítást a motoron, és így sikerült javulnom – folytatta. – Körről körre gyorsabb lettem, több pilótát is megelőztem, és a végén elég közel kerültem a dobogóhoz. Ha vasárnap is ugyanúgy alakulnak a dolgok, mint szombaton, akkor talán egy kicsit többet tudok majd kihozni a főfutamból, mint a többiek. De majd meglátjuk, hogy milyenek lesznek a körülmények. Ami a győzelmet illeti, azt valószínűleg nehéz lesz megszerezni, mivel Pecco nagyon gyors.”

Bár a motorja sem volt tökéletes, a Bestia elismerte, hogy ő sem teljesített elég jól az időmérőn, de szerinte mások is hibáztak. „Oké, az igaz, hogy én sem végeztem jó munkát – jegyezte meg. – Hiba volt lassan gurulni, nincs igazán értelme és még veszélyes is. Ezt meg kell beszélnünk a többiekkel. Lássuk csak – reményeim szerint a Biztonsági Bizottság következő ülésén beszélni fogunk erről. Persze az mindig jó, ha van egy referenciád a gyorskörödön. Amikor láttam, hogy Marc [Márquez] kiment, utána még huszonöt másodpercet vártam a bokszban, de aztán a srácok mégis ott voltak előttem a pályán. Ez így egyszerűen nem működik a MotoGP-ben.”

Martínt megbüntették, csak a második sorból kezdi az asseni főfutamot