back to top
2024. július 05. 19:12
KezdőlapMotoGPBeigazolódtak az értesülések – valóban Gardner helyettesíti a lábadozó Rinst a Sachsenringen

Beigazolódtak az értesülések – valóban Gardner helyettesíti a lábadozó Rinst a Sachsenringen

Szerdán délelőtt a Yamaha bejelentette, hogy Remy Gardner fogja helyettesíteni a Német Nagydíjon Álex Rinst. A spanyol pilótának azért kell kihagynia a fordulót, mert a Holland TT-n összeszedett sérülése nyomán műtéten esett át.

Álex Rins számára rossz szájízzel zárult a Holland TT, ugyanis bukott a főfutam első körében. Ráadásul az esést nem úszta meg következmények nélkül, a jobb kezében és a bal lábában is kisebb törések alakultak ki.

Előbbi miatt aztán műteten esett át, így a Yamahának rövid időn belül találnia kellett valakit a helyére, aki a most hétvégén következő Német Nagydíjon helyettesíti. Az iwataiak választása pedig a jelenleg a Superbike-világbajnokságon versenyző Remy Gardnerre esett. Arról, hogy minden bizonnyal a korábbi MotoGP-pilóta ülhet majd fel az M1-re a Sachsenringen, már korábban beszámoltunk, tehát az ügy hátteréről további részleteket az alábbi cikkünkben találhatnak meg.

Korábbi MotoGP-pilóta helyettesítheti a műtéten áteső Rinst a Német Nagydíjon

„A műtét jól sikerült, és most hazafelé tartok – nyugtatta meg az érte aggódókat Rins a Yamaha közleménye szerint. – Sajnos a következő versenyhétvégéről lemaradok, de remélem, hogy hamarosan vissza tudok majd térni. A döccenő ellenére motiváltabbak vagyunk, mint valaha.”

„Először is, remélem, hogy Álex gyorsan felépül, és a legjobbakat kívánom neki – mondta Gardner. – Nagyon izgatott vagyok emiatt a kihívás miatt. Szeretném megköszönni a Yamahának a bizalmat, hogy ezen a hétvégén versenyezhetek, rendkívüli módon örülök ennek a lehetőségnek.”