back to top
2024. július 07. 07:30
KezdőlapHírekCsodálatos hír, Valentino Rossiék ismét babát várnak (képek)

Csodálatos hír, Valentino Rossiék ismét babát várnak (képek)

Valentino Rossi bejelentette, hogy barátnője, Francesca Sofia Novello a második gyerekükkel terhes. Az olasz exmotoros a rá jellemző humorral árulta el, hogy kislányuknak húga vagy öccse lesz.

2022. március 4-e alighanem szebb emlék Valentino Rossi számára, mint akármelyik gyorsaságimotoros-világbajnoki címe. Ekkor született meg barátnőjével, Francesca Sofia Novellóval első közös gyerekük, akit Giuliettának keresztelték el. A sorszámnév nem véletlen, és immáron nagyon is indokolt.

A 45 éves exmotorversenyző ugyanis a közösségi médiában bejelentette, hogy partnere újabb kisbabát vár. Mindezt a rá jellemző humorral tudatta a nyilvánossággal, egyúttal a nemét is elárulta. „Határozottan lány, Doktor – írta le magyarul nem tökéletesen működő szójátékot, utalva a saját becenevére, ráadásul még orvosnak is öltözött. – Franci terhes, egy újabb lányt várunk.”

Az Instagramon a VR46 Akadémiáján nevelkedett Francesco Bagnaia, a VR46 csapatánál jelenleg versenyző Fabio Di Giannantonio, valamint egykori csapattársa, Maverick Viñales is hozzászólt a bejegyzéshez, kifejezve gratulációjukat. Ugyanezt megtette a MotoGP hivatalos fiókjának kezelője is. „A legjobb hír! – olvasható. – Gratulálunk az egész családnak, alig várjuk, hogy üdvözölhessük a paddockban.”

Rossi 2021-ben vonult vissza a MotoGP-től, és sok szempontból minden idők legsikeresebb karrierjét zárta a gyorsaságimotoros-világbajnokságban, a modern korszakot tekintve mindenképpen. Ráadásul összesen 26 évet töltött a különböző kategóriákban, így a futamszámra vonatkozó rekordjait szintén nehéz lesz megdönteni.

Azóta autóversenyzésre váltott, és jelenleg a BMW gyári versenyzőjeként versenyez a különböző GT-kategóriákban. A legutóbbi hétvégén a Spái 24 órás versenyen vett részt, de pontot nem sikerült szereznie. A viadal a GT World Challenge Europe Endurance Cup és az Intercontinental GT Challenge küzdelmeibe is beleszámít. Előbbiben 12 egységgel a kilencedik helyen áll, utóbbin pedig szintén 12 pontot gyűjtött, de helyezését egyelőre nem lehet tudni, mert a második, nürburgringi forduló – amelyen ő maga nem vett részt – óvás alatt áll, így annak eredménye még nem hivatalos.