back to top
2024. július 08. 12:57
KezdőlapMotoGPHamilton reagált a Gresini esetleges megvételére, Marc Márquez szerint ez akkor is...

Hamilton reagált a Gresini esetleges megvételére, Marc Márquez szerint ez akkor is jó, ha nem igaz

Lewis Hamilton kijelentette, még nem vizsgálta meg alaposabban a lehetőségeit, de nem zárta ki, hogy megvásárolja a Gresini istállóját. Jorge Martín és Marc Márquez szerint mindez jót tenne a MotoGP-nek, míg Francesco Bagnaia jövő évi csapattársával viccelődött.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a hét elején felröppent a pletyka, miszerint a Forma–1 történetének legeredményesebb versenyzője, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton megvásárolja a Gresinit, amely a MotoGP-ben és Moto2-ben is működtet egy-egy csapatot. Mivel mindkét sportágban futamot rendeznek a hétvégén, a brit pilótának és a kétkerekű élmenőknek is volt lehetőségük reagálni az értesülésekre.

Hamilton MotoGP-csapatot vehet magának – értesülések szerint Assenben már elkezdődtek a tárgyalások

Az idén még a Mercedesnél, jövőre viszont már a Ferrarinál szereplő pilótának nem ez lenne az első ilyen jellegű befektetése. Az Extreme E 2021-es életre hívásakor rögtön beszállt egy csapattal, egy évvel később pedig részesedése lett a Denver Broncos amerikaifutball-csapatában. Ugyanebben az évben felmerült, hogy a Chelsea labdarúgó-együttesébe is bevásárolja magát, de a londoni futballklubot végül más vevőkör szerezte meg. Hamilton nem zárta ki, hogy valóban megveszi a Gresinit.

„Mindig is szerettem a MotoGP-t – nyilatkozta az F1-es Brit Nagydíj hétvégéje előtti sajtótájékoztatón. – Érdekel a sportágban rejlő fejlődési potenciál. Azonban még nem vizsgáltam meg annyira mélyen, de bármi lehetséges. A Broncos volt az első lépés a csapattulajdonlás felé. A következő öt-tíz évben remélhetőleg több is lesz. Majd meglátjuk, hogy hol.”

A gyorsaságimotoros-világbajnokság Német Nagydíja előtt a tabella első három helyén álló versenyzőt kérdezték a szóbeszédről. Jorge Martín úgy véli, egy ilyen lépés mindenképpen pozitívum lenne a MotoGP számára, hiszen Hamilton egy világszerte rendkívül ismert személy, és mindez annak a jele lenne, hogy a sportág fejlődik.

„Kétségtelenül érdekes – kezdte. – Láttam, de a sajtó mindig állít dolgokat, aztán semmi nem történik. Mindig is spekulálnak. Remélem, hogy ha olyasvalaki, mint Hamilton, egy ilyen ikonikus ember csapatot akar vásárolni a MotoGP-ben, annak az az oka, hogy valami változik. Szóval nagyon elégedett vagyok ezzel.”

Francesco Bagnaia szintén reagált a hírre, és kijelentette, nem hitte, hogy mindez lehetséges. „Nem tudom, nem gondolkodtam rajta, őszintén szólva, amikor megláttam – jelentette ki a címvédő. –Azért sem, mert a Gresini csapata mindig olyan, mintha el lenne adva. Szóval furcsa, de soha nem gondoltam, hogy ez lehetséges.”

Marc Márquez bizonyos szempontból közvetlenül érintett, hiszen jelenleg a Gresininél versenyez, bár jövőre távozik a csapattól, és a felvásárlás alighanem utána megy végbe, már ha egyáltalán megtörténik. A 31 éves motoros úgy véli, mindez akkor is használna a MotoGP-nek, ha tényleg csak pletyka lenne, és nem lenne belőle semmi. „Ha ez igaz, akkor ez jó a sportágunknak – fogalmazott. – Még akkor is jó, ha nem igaz.”

Ezután viccelődni kezdett. „Talán én is el fogok gondolkozni egy F1-es csapat megvásárlásán – mondta nevetve, de rögtön visszakozott. – Nincs elég pénzem.” Bagnaia rögtön kontrázott. „Tavaly megvetted a Gresini csapatát” – mondta. „Igen, talán van benne részesedésem, ki tudja” – hangzott a válasz. „Talán te és Lewis együtt kötöttetek üzletet?” – kérdezett vissza a gyári Ducati pilótája „Miért ne?” – reagált széles vigyorral Márquez.