back to top
2024. július 14. 21:49
KezdőlapMoto2Aldeguer remek csaták után nyert a Moto2-ben, Ogura kettőt előzött az utolsó...

Aldeguer remek csaták után nyert a Moto2-ben, Ogura kettőt előzött az utolsó körben a dobogóért

Fermín Aldeguer nyerte a Német Nagydíjat a Moto2-ben, miután a futam első felében éles csatákat vívott. Jake Dixon lett a második, míg Ogura Aj az utolsó körben Diogo Moreirát és Celestino Viettit is megelőzte a dobogó legalsó fokáért, így 7 pontra csökkentette hátrányát csapattársával, Sergio Garcíával szemben a tabellán.

Az izgalmas Moto3-as futam után szokás szerint a Moto2-esek versenye következett a Német Nagydíj zárónapján. A pole pozícióból meglepetésre Celestino Vietti indult, mellőle pedig Jake Dixon és Fermín Aldeguer várhatták a piros lámpák kialvását. A 25 körös viadal előtt a tabella első három helyén álló versenyzők közül senki nem került be az első két sorba az időmérőn: Ogura Aj a hetedik, a múlt héten kulcscsonttörést szenvedett Joe Roberts a tizenegyedik, míg Sergio García a tizenkettedik helyre kvalifikálta magát.

Óriási meglepetésre Viettié a pole a Moto2-ben, Veijer körrekorddal nyert a Moto3-ban

Vietti nem rajtolt jól, de az 1-es kanyar jól jött ki a számára, így csak Dixonnal szemben veszített pozíciót, aki átvette a vezetést. Azonban sokáig nem volt az élen, miután szélesre ment, és az olasz motoros megelőzte. Aldeguer maradt a harmadik, míg Tony Arbolino Senna Agiusszal csatázott a negyedik helyért, és végül sikerrel járt.

Sőt, a Marc VDS versenyzője a 2. körben megelőzte Aldeguert, és feljött a harmadik pozícióba, majd mindketten elmentek Dixon mellett. Ami a hátsóbb pozíciókat illeti, Ogura visszaesett a nyolcadik helyre, de a 3. körben újabb helyet veszített a jól kezdő Garcíával szemben, míg Roberts ugyanebben a körben jött fel közvetlenül mögéjük.

A kör végén Aldeguer maga mögé utasította Arbolinót, aki a következő kör első kanyarjában megpróbált visszavágni, de maradt a harmadik helyen. A Speed Up motorosa aztán Vietti mellett is elment, így átvette a vezetést, Arbolino pedig követte őt. A KTM Ajo pilótáját aztán az 5. körben már Agius támadta, de az ausztrál versenyző elsőre szélesre futott.

A 7. körben aztán Arbolino megelőzte Aldeguert, aki ennek következtében Viettivel szemben is pozíciót vesztett. Agius már nem tudta ezt kihasználni, sőt, a következő kör elején Dixon visszaelőzte őt. A Husqvarna versenyzője mögött pedig már García motorozott, miközben Roberts visszaesett a tizenharmadik pozícióba.

A 10. körben Aldeguer visszavette a vezetést az 1-es kanyarban, sőt, kis híján Vietti is elment honfitársa mellett. Hátrébb Manuel González a hibája után visszaelőzte Ogurát, de a következő körben a japán motoros átvette a hetedik helyet. Néhány pillanattal később Darryn Binder esett el az első kanyarban, de visszatért a pályára, így továbbra is Bo Bendsneyder volt az egyetlen kieső, aki korábban technikai hiba miatt adta fel a küzdelmet.

A 12. körben a Xavi Cardelúst helyettesítő Roberto García is elesett, míg az élmezőnyben hatalmas csata alakult ki. A vezetést Vietti vette át, de nem sokáig, ugyanis Arbolino aztán megelőzte, míg Aldeguer visszaesett a harmadik pozícióba. A spanyol versenyző aztán a 14. körben az 1-es kanyarban elment a KTM Ajo pilótája mellett, hátrébb pedig Agius utasította maga mögé Dixont, Diogo Moreira pedig elment Sergio García mellett, így már a hatodik helyen motorozott.

Dixon nem hagyta magát, és a következő körben visszavette a negyedik helyet. Arbolino és Aldeguer időközben kicsit elléptek, de nagyon nem tudtak elszakadni, ugyanis a Speed Up pilótája megtámadta ellenfelét, és visszavette a vezetést. Hátrébb pedig az MT Helmets versenyzői cseréltek helyet, és Ogura feljött a hetedik helyre García elé.

Sőt, a japán versenyző a 17. körben Ogurát is maga mögé utasította. A következő körben aztán Dixon megkísérelt egy támadást, ám túlságosan szélesre ment, és kis híján Agiusszal szemben veszített pozíciót. Nem sokkal később viszont örülhetett, ugyanis Arbolino hibázott, és visszaesett az ötödik helyre, sőt, utána Ogura is megelőzte, míg García Moreira mellett ment el. A hátsó régióban Arón Canetnek kellett visszatérnie a pálya széléről.

A 20. körben Aldeguer előnye tovább nőtt, ugyanis Dixon megelőzte Viettit, és feljött a második helyre, miközben Arbolinót García is megelőzte. Az MT Helmets pilótái aztán Agiust is maguk mögé utasították, aki aztán szintén kicsúszott, és Arbolino mögé, a kilencedik helyre esett vissza.

Ogura közben feljött Vietti mögé, és a 23. kör első kanyarjában el is ment mellette, csapattársa viszont kevésbé örülhetett, ugyanis Moreira visszaelőzte Garcíát. Hátrébb Mario Aji számára ért véget a verseny egy bukással. A következő körben Moreira Ogurát is megtámadta, és bár elsőre nem járt sikerrel a 24. körben, de utána igen.

Az utolsó körben folytatódott a hármas csata Viettivel kiegészülve, és Ogura meg tudta előzni Moreirát. Sőt, a japán versenyző aztán Viettit is maga mögé utasította, így elorozta előle a dobogót, ráadásul az olasz pilótát Moreira is megelőzte. Aldeguer győzelmét közben semmi nem veszélyeztette, ahogyan Dixon második helyét sem. García végül a hetedik pozícióban zárt Somkiat Chantra mögött, amivel 7 pontra csökkent az előnye csapattársával szemben, Roberts pedig nyolcadikként futott be.

A Moto2 sachsenringi futamának végeredménye