back to top
2024. július 14. 22:52
KezdőlapMotoGPMartín: Visszahelyeztük a nyomást Bagnaiára, az ilyen hibák nélkül nehéz lesz engem...

Martín: Visszahelyeztük a nyomást Bagnaiára, az ilyen hibák nélkül nehéz lesz engem legyőzni

Jorge Martín első megszólalása során nem tudott magyarázatot adni a Német Nagydíj végén történt bukására, de úgy véli, hasonló módon esett el, mint Jerezben és a mugellói sprinten. A Pramac versenyzője hangsúlyozta, tanulnia kell az ilyen hibákból, amelyek nélkül szerinte nagyon nehéz őt megverni.

Drámai módon árt véget a Német Nagydíj Jorge Martín számára. A 26 éves motoros szinte végig vezette a főfutamot, és a hajrában viszonylag biztonságos előnye volt Francesco Bagnaia előtt, amikor a 29. kör elején hibázott, ami nagyon sokba került. A tabella addigi listavezetője ugyanis elesett, és a kavicságyban kötött ki.

Óriási dráma, Martín az élről bukva ajándékozta Bagnaiának a diadalt, mindkét Márquez a dobogón

Ennek következtében nem csupán a futamgyőzelmet veszítette el, hanem az éllovas pozíciót a táblázaton, hiszen a diadalt megöröklő címvédő 10 pontos előnyt szerzett a táblázaton. Martín a bukása után természetesen nyilatkozott a média képviselőinek, bár elsőre nem tudott érdemi információval szolgálni a hiba okával kapcsolatban.

„Jelenleg nem tudok túl sok magyarázatot adni, mert még a bokszba sem tudtam bemenni, és nem is akarok túlságosan sokat gondolkodni rajta – jelentette ki. – Egyértelműen frusztráló huszonhét környi vezetés után. Úgy gondolom, hogy ez fontos nap lesz a pályafutásomban, egy vízválasztó. Tanulnom kell belőle, mert idén ez már sokadszor történt meg velem. Nehéz lesz elfogadni, de lesz időm kielemezni a csapattal.”

Ahogyan arra ő maga is utalt, Martín nem először és nem is másodszor esett el jó pozícióból teljesen magától. A Spanyol Nagydíjon szintén az élről bukott, míg a mugellói sprinten a harmadik pozícióból kötött ki a kavicságyban. A Pramac versenyzője tisztában van vele, hogy ebből okulnia kell, már csak azért is, mert szerinte máskülönben nem lesz könnyű őt megverni.

„Jelenleg nem igazán vagyok tisztában vele, hogy mi történt – fogalmazott. – Ugyanakkor, hogy az egészet perspektívába helyezzem, a jerezi, a mugellói és a mostani bukás egyformák voltak. Egyértelmű, hogy van min javítanom. Az ilyen hibák nélkül nagyon nehéz lesz engem legyőzni.”

Martín azzal próbálta „vigasztalni” magát, hogy hozzátette, a tabellán történt helycsere révén „visszahelyeztük a nyomást Peccóra”. Az biztos, hogy a helyzet a következő négy hétben nem fog változni a helyzet, hiszen a MotoGP mezőnye újabb nagy szünetre vonul, ezúttal tervezett módon, és az augusztus első hétvégéjén esedékes Brit Nagydíjon tér majd vissza a pályára.