back to top
2024. július 14. 21:25
KezdőlapMotoGPBüntetések miatt változott a Német Nagydíj végeredménye, megvan Marini első pontja a...

Büntetések miatt változott a Német Nagydíj végeredménye, megvan Marini első pontja a Hondával

Három versenyzőt is megbüntettek a Német Nagydíj után, mivel megszegték a guminyomásra vonatkozó szabályt. Ennek következtében Nakagami Takaaki 1 helyett 2 egységet szerzett, míg Luca Marini begyűjtötte első idei pontját.

Nem sokkal a Német Nagydíj leintése után bejelentették, hogy három pilótát is vizsgálnak a guminyomás miatt. Augusto Fernández, Johann Zarco és Stefan Bradl egyaránt veszélyben volt, és végül mindhárman 16 másodperces büntetésben részesültek a szabályszegés miatt. Igaz, a pontszerzés szempontjából csak az egyik szankció számított.

Fernández a pályán a tizennegyedik helyen ért célba, ám az idő hozzáadása után visszaesett a tizenhatodik helyre. Ennek következtében Nakagami Takaaki és Luca Marini is megelőzte, így a japán pilóta 1 helyett 2 egységet gyűjtött, ahogyan az LCR és a Honda mint gyártó is. Az olasz pilóta pedig így szerezte meg első pontját, amióta az aszakaiakhoz igazolt, egyúttal az állandó versenyzők közül utolsóként ő is feliratkozott érdemben az idei tabellára.

A másik két érintett egyébként sem szerzett volna pontot, de Zarco esetében annyira nem számított a büntetés, hogy pozíciót sem veszített vele, és a tizenhetedik helyen ért célba. Bradl ellenben a tizennyolcadikról az utolsó, huszadik helyre esett vissza, így Joan Mir és az Álex Rinst helyettesítő Remy Gardner is előrelépett egyet-egyet.

Óriási dráma, Martín az élről bukva ajándékozta Bagnaiának a diadalt, mindkét Márquez a dobogón