back to top
2024. szeptember 08. 01:28
KezdőlapMotoGPKiderült, hogy Pol Espargaró mikor fog visszatérni a mezőnybe

Kiderült, hogy Pol Espargaró mikor fog visszatérni a mezőnybe

A KTM csütörtökön bejelentette, hogy a tesztpilótájuk, Pol Espargaró rajthoz fog állni az Osztrák Nagydíjon. A spanyol pilótának ez lesz az idei második megmérettetése éles körülmények között.

A tavalyi volt – legalábbis eddig – az utolsó teljes MotoGP-szezonja Pol Espargarónak. Idénre pedig új feladatot kapott a KTM-től, hiszen az osztrák gyártó tesztpilótája lett. Egyébként ebben a szerepében ezen a héten a Red Bull Ringen köröz egy másik tesztpilóta, Dani Pedrosa társaságában, kettejük munkáját pedig Pedro Acosta segíti megfigyelőként.

Pol Espargaró szerint „nem normális”, amit a lemásolhatatlan vezetési stílusú Acosta csinál

Viszont Espargaró rövidesen éles körülmények között is kipróbálhatja magát Spielbergben. A KTM ugyanis csütörtökön bejelentette, hogy a 2013-as Moto2-es világbajnok szabadkártyával rajthoz fog állni az Osztrák Nagydíjon, amelyre augusztus 16-18. között kerül majd sor. A spanyol versenyzőnek ez lesz az idei második ilyen megmérettetése, hiszen az Olasz Nagydíjon is részt vett. Mugellóban a sprintet a tizennegyedik, a főfutamot pedig a tizenhetedik helyen fejezte be.

„Készen állok arra, hogy újra versenyezzek! Mugello egy különleges pálya, de mi lehetne különlegesebb a Red Bull Ringnél ahhoz, hogy visszatérjek a Red Bull KTM-hez – olvashatóak Espargaró szavai a csapat közleményében. – A pálya, a helyszín, a szurkolók és a hangulat, valamint amiatt, hogy mennyit jelent ez a forduló a KTM-nek, az Osztrák Nagydíj kicsit olyan nekem, mintha egy hazai versenyhétvégém lenne.”

Espargaró 2020-ban a Stájer Nagydíjon emlékezetes csatát vívott a győzelemért Miguel Oliveirával és Jack Millerrel. Végül alulmaradt ebben a küzdelemben, de így is szívesen gondol vissza erre. „Jó emlékeim vannak onnan a győzelemért folytatott csatám miatt – jegyezte meg. – De ahogy Olaszországban, úgy itt is az lesz a fő cél, hogy pályára vigyük a KTM RC16-ot, és folytassuk a tesztprogramunkat. Lesz min dolgoznunk, de azért úgy hiszem, hogy az Osztrák Nagydíj egyben nagyon szórakoztató is lesz.