back to top
2024. október 18. 04:09
KezdőlapSuperbikeHatalmas mentése után, újabb űridővel ismét Razgatlıoğlué pole, Bautista csak a harmadik...

Hatalmas mentése után, újabb űridővel ismét Razgatlıoğlué pole, Bautista csak a harmadik sorban

Toprak Razgatlıoğlu kétszer is megdöntötte a pályacsúcsot a Superbike-vb mosti Superpole-ján, így megszerezte a pole pozíciót Andrea Iannone és Alex Lowes előtt. Álvaro Bautista csupán hetedik lett, ráadásul még meg is büntethetik Danilo Petrucci feltartása miatt.

Az elmúlt hétvégékhez hasonlóan előzetesen Toprak Razgatlıoğlu volt a Superbike-világbajnokság mosti Superpole-jának toronymagas esélyese. A gyári BMW motorosa mindhárom szabadedzésen az élen zárt, ráadásul szombaton délelőtt körrekordjának köszönhetően 79 századdal megverte a teljes mezőnyt.

Redding, Bautista, Rea, Pirelli: csatlakozik-e valaki a névsorhoz? – hétvégi menetrend

A török pilóta aztán a várakozásoknak megfelelően bekezdett, és a pályacsúcsot máris megjavítva 1:30.340 másodpercet motorozott, ami 727 ezreddel volt jobb Andrea Iannone körénél. A két gyári Ducati ezredre azonos idővel állt a harmadik, illetve a negyedik helyen, miközben Jonathan Rea és Michael van der Mark elesett a 16-os kanyarban.

Bulegának aztán sikerült javítania, és 611 ezredes lemaradással feljött a második pozícióba. Bautista eközben akadályozta Danilo Petruccit, így könnyen lehet, hogy bajba fog kerülni. Mögötte Alex Lowes foglalta el az ötödik helyet, míg Remy Gardnernek már 1 másodperc volt a lemaradása. Az első tízet Andrea Locatelli, Petrucci, Axel Bassani, valamint Scott Redding egészítette ki.

A második pályára gurulások alkalmával aztán Razgatlıoğlunak hamar el kellett engednie a gyorskörét, de annak is örülhet, hogy motoron maradt, hiszen óriásit kellett mentenie az 1-es kanyarban. Ennek következtében Iannone is elvette, mivel közvetlenül a bajnoki tabella éllovasa mögött haladt, aligha véletlenül.

török pilóta a következő próbálkozásával aztán tovább javított, és 1:30.064-es kört teljesített, 665 ezreddel megelőzve a szintén gyorsuló Iannonét. Nem sokkal később Alex Lowes a harmadik, míg Gardner a negyedik pozícióba jött fel, kiszorítva Bautistát az első két sorból. Rea eközben borzalmas kört teljesített, és csak a Tarran Mackenzie-t helyettesítő Hayden Gillimet múlta felül.

A hatszoros világbajnok ezt követően némileg gyorsult, de csak a tizenötödik pozícióba jött fel, megelőzve Van der Markot. Az élmezőnyben egyedül Bulega tudott javítani, így Gardnert megelőzve feljött a negyedik helyre. Razgatlıoğlu így újabb pole pozíciót szerzett, megelőzve Iannonét és Alex Lowest. Gardner mögött Petrucci, Bautista, Garrett Gerloff, Locatelli és Michael Ruben Rinaldi lett az első tíz sorrendje.

A Superbike-vb mosti Superpole-jának végeredménye