back to top
2024. szeptember 08. 01:27
KezdőlapSuperbikeA Ducatik csak ráijesztettek Razgatlıoğlura, majd Bautista húzta a rövidebbet a drámai...

A Ducatik csak ráijesztettek Razgatlıoğlura, majd Bautista húzta a rövidebbet a drámai végjátékban

Toprak Razgatlıoğlu nyerte a Superbike-vb mosti Superpole versenyét, miután visszaelőzte a gyári Ducatikat. Utóbbi páros az utolsó körben egymással csapott össze, ami Álvaro Bautista bukásával zárult.

A Superpole versennyel folytatódott a Superbike-világbajnokság mosti hétvégéje. A pole pozícióból ezúttal is az első futamot megnyerő Toprak Razgatlıoğlu indulhatott Andrea Iannone és Alex Lowes mellől. A negyedik pozícióból Nicolò Bulega várhatta a piros lámpák kialvását, míg Álvaro Bautistának erre a futamra már nem volt érvényes a büntetése, így hetedikként rajtolt.

Hatalmas mentése után, újabb űridővel ismét Razgatlıoğlué pole, Bautista csak a harmadik sorban

Razgatlıoğlu most is jól jött el, mögé pedig a két gyári Ducati jött fel a kiváló rajtjuk után. Alex Lowest Danilo Petrucci is megelőzte, míg Iannone rengeteget veszített. Az 1. körben ráadásul előbb Bulega, majd Bautista is elment a tabella éllovasa mellett, aki így meglepetésre visszaesett a harmadik pozícióba. Hátrébb Dominique Aegerter esett el.

A következő körben aztán Razgatlıoğlu visszavette pozícióját Bautistával szemben, majd a 3. körben Bulegát is megelőzte, de elsőre csak ideiglenesen. Utána viszont már nem volt ellenszer, és a gyári BMW versenyzője végleg visszavette a vezetést. Ugyanennek a körnek az elején Sam Lowes óriási highside-ot produkált, Scott Redding pedig minden bizonnyal emiatt esett el, de szerencsére kikerülte ellenfelét. A Marc VDS pilótáját elszállították az orvosi központba.

Az 5. körben Bautista igencsak lecsúszott az ívről, aminek következtében egyrészt lemaradt csapattársától, másrészt a Petruccit időközben maga mögé utasító Alex Lowes is majdnem elment mellette. Ez azonban nem történt meg, és a címvédő nem sokkal később visszazárkózott Bulegára.

Razgatlıoğlu győzelmét senki és semmi nem veszélyeztette, a gyári Ducatik viszont csúnyán kibabráltak egymással: Bautista úgy előzte meg Bulegát az utolsó körben, akinek ki kellett mennie a kavicságyba. A címvédő szintén nem tudta pályán tartani a motort, és elesett, így nem szerzett pontot. Bulega ezzel mégis második lett, Lowes pedig harmadik, míg mögöttük Petrucci, Remy Gardner, Andrea Locatelli, Iannone, Michael van der Mark és Jonathan Rea volt a pontszerzők sorrendje.

A Superbike-vb mosti Superpole versenyének végeredménye