back to top
2024. szeptember 08. 01:19
KezdőlapSuperbikeMegérte újraaszfaltozni: a népszerű pálya évekre biztosította a helyét a Superbike-vb naptárában

Megérte újraaszfaltozni: a népszerű pálya évekre biztosította a helyét a Superbike-vb naptárában

A közelmúltban jelentős újraaszfaltozáson áteső MotorLand Aragón további három évig biztosan a Superbike-világbajnokság naptárának része marad, így a sorozat 2027-ig biztosan meglátogatja majd a pályát.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, áprilisban jelentették be, hogy a MotorLand Aragón még évekig a MotoGP naptárának része lesz. Pénteken pedig az is kiderült, hogy a Superbike-világbajnokság szintén meghosszabbította a pályával kötött szerződését – méghozzá három évvel –, így 2027-ig biztosan ellátogat majd ide a sorozat.

Idén visszakerült a MotoGP versenynaptárába, most évekre biztosítottá vált a népszerű pálya jövője

A MotorLand Aragón nemrég egy három hónapig tartó átfogó felújításon esett át. A pálya területén több mint 75 000 négyzetmétert újraaszfaltoztak, és 700 méter hosszan új rázóköveket helyeztek el. A FIM előírásainak megfelelően számos bukóteret fejlesztettek, és új színekkel jelölték ki a nyomvonal határait.

Az aragóniai aszfaltcsík 2009-ben nyitotta meg a kapuit, a Superbike-vb pedig 2011-ben versenyzett rajta először. A sorozat pilótái azóta minden évben összemérték a tudásukat a Spanyolország északkeleti részén fekvő pályán, sőt a koronavírus által átírt 2020-as idényben dupla fordulót rendeztek rajta.

Gregorio Lavilla, a Superbike-vb ügyvezető igazgatója nyilatkozott a bejelentés kapcsán. „Nagyon örülünk annak, hogy biztosíthatjuk a Superbike-világbajnokság jövőjét Aragóniában – olvashatóak Lavilla szavai a sorozat közleményében. – A pályát a látványos nyomvonala a rajongók egyik kedvencévé teszi, amely izgalmas futamokat eredményez és nagy kihívást jelent minden versenyzőnek. Ráadásul a helyszín összességében is kiváló létesítményekkel büszkélkedhet. A közelmúltbeli fejlesztések megerősítették a MotorLand Aragón és a régió elkötelezettségét a világszínvonalú versenyzés támogatása felé.”

Manuel Blasco, a MotorLand Aragón elnöke is megszólalt. „Ezzel a három évre szóló szerződéssel stabilitást biztosítunk a pálya versenynaptárában – jelentette ki Blasco. – Ez az esemény nagyon fontos a pálya imázsának szempontjából, ráadásul közel harmincezer látogatót vonz a létesítményünkbe. Nagyon elégedettek vagyunk a pálya újraaszfaltozásával is, ami biztosítja, hogy a MotorLand megfeleljen a legmagasabb minőségi követelményeknek.”

Idén szeptember 27 és 29 között fognak megszólalni a Superbike-vb motorjai az 5344 méter hosszú pályán. Tavaly a három viadalból egyet Michael Ruben Rinaldi, kettőt pedig Álvaro Bautista nyert meg rajta.