back to top
2024. szeptember 10. 06:53
KezdőlapSuperbikeMotoGP-futamgyőztessel pótolhatja Bautistát a Ducati, ha nem tudnak megegyezni

MotoGP-futamgyőztessel pótolhatja Bautistát a Ducati, ha nem tudnak megegyezni

Sajtóértesülések szerint a Ducati felvette a kapcsolatot Jack Millerrel, hogy esetleg szerződtessék a Superbike-világbajnokságban szereplő gyári csapatukhoz. Az ausztrál motorosnak állítólag egy másik gyári alakulattól is van ajánlata.

Álvaro Bautista fontos kijelentést tett a Superbike-világbajnokság legutóbbi, Mostban rendezett fordulója után. A spanyol versenyző közölte, hogy a szörnyű vasárnap ellenére maradni akar a Ducati gyári csapatánál, és innentől kezdve a bolognaiaknál pattog a labda. Csakhogy ez így, ebben a formában vélhetően nem teljesen igaz.

Fontos kijelentést tett pályafutásával kapcsolatban Bautista a katasztrofális napja után

A két fél ugyanis egyelőre nem tud megegyezni a részleteken, egészen pontosan az anyagiakon. Bautista ügynöke nemrég leült tárgyalni a Ducati menedzsmentjével, és kedvezőbb feltételeket próbált kiharcolni, de ezzel állítólag csak azt érte el, hogy az olaszok most már elkezdtek másfelé is nézelődni, vagyis korántsem biztos, hogy a novemberben 40 éves pilótával folytatják.

Ennek oka, hogy a Superbike-vb mezőnyében szereplő gyári csapatuk versenyzőinek fizetésére évente körülbelül 1 millió eurót szánnak. Úgy tudni, hogy Bautista idén 750, míg csapattársa, Nicolò Bulega 200 ezer eurót keres. Ugyanakkor, bár még nem jelentették be a szerződéshosszabbítást, de a hírek szerint az olasz motoros bére a jó teljesítményének köszönhetően 450 ezer euróra emelkedik a 2025-ös idényben.

Amennyiben ez valóban így van, a másik versenyzőnek járó összeget csökkenteni kell, legyen az Bautista vagy bárki már. És mivel a spanyol versenyzővel egyelőre nem jutnak dűlőre, a Motorsport.com értesülései szerit tárgyalásokat kezdeményeztek a jelenleg a MotoGP-ben, azon belül is a gyári KTM istállójánál versenyző Jack Millerrel.

Az ausztrál pilóta számára nem lenne ismeretlen a Ducati közege, ugyanis korábban öt évet is eltöltött ott a gyorsaságimotoros-vb királykategóriájában. 2018-tól 2020-ig a Pramac, míg a következő két esztendőben a gyári alakulat versenyzője volt, és ez idő alatt összesen három futamgyőzelemig jutott, mindegyiket a piros motoron szerezve.

Miller elárulta, hogy a KTM-nél az utolsó pillanatokig hazudtak neki a jövőjével kapcsolatban

Az utóbbi másfél éve viszont meglehetősen gyengére sikeredett. Ennek következményeként az már biztos, hogy az osztrákoknál jövőre nem lesz maradása, és a többi szabad ülésre sem ő a legnagyobb esélyes. A Superbike-vb egyik legerősebb gyártója, illetve motorja viszont valóban jó menekülőút lehet számára, ha pedig valamiért az sem jön össze neki, akkor sem kell temetnie a karrierjét, hiszen a pletykák szerint még legalább egy másik gyári istállótól van ajánlata a szériamotoros sorozatból.