back to top
2024. szeptember 17. 09:38
KezdőlapMotoGPBagnaia: Félénk vagyok, de nagyon elszánt, és nem valószínű, hogy bárkivel is...

Bagnaia: Félénk vagyok, de nagyon elszánt, és nem valószínű, hogy bárkivel is összeütközésbe kerülnék

A MotoGP címvédője, Francesco Bagnaia egy újság kérdésére elemezte ki a saját mentalitását. A háromszoros világbajnok csapattársa, Enea Bastianini is megszólalt a témában.

Közvetlenül a 2018-as Moto2-es világbajnoki címe után érkezett meg a királykategória mezőnyébe Francesco Bagnaia. Az első két szezonjában a Pramac pilótájaként még nem igazán tudott megvillanni, de aztán 2021-ben megmutatta, hogy mi lakozik benne. Abban az idényben már a gyári Ducatinál versenyzett, amellyel az eredmények is jöttek. A tabellán akkor még „csak” a második helyen zárt Fabio Quartararo mögött, viszont az azt követő két szezonban már nem talált legyőzőre.

Bagnaia így már megkérdőjelezhetetlenül beírta a nevét a motorversenyzés történelemkönyvébe. Ráadásul idén minden esélye megvan arra, hogy tovább növelje az ázsióját, hiszen a Német Nagydíj óta már megint ő vezeti a tabellát. Mindezt természetesen nem tudta volna véghez vinni a kitűnő mentalitása nélkül, amelyről nemrég őt magát is megkérdezték.

Így áll a MotoGP-tabella a Német Nagydíj után

„Az elszántság soha nem fog hiányozni belőlem – elemezte önmagát Bagnaia az Icon Magazine kérésére. – Félénk vagyok, de nagyon elszánt, és keményen dolgozom. Az meg egyáltalán nem valószínű, hogy bárkivel is összeütközésbe kerülnék vagy vitába szállnék. Az ösztöneim arra sarkallnak, hogy gyorsan menjek, viszont a pályán minden mozdulatom ki van számítva, és minden döntésem megfontolt. Én vagyok a világon a magával legkritikusabb ember.”

A lap Enea Bastianinit, Bagnaia idei csapattársát – jövőre már Marc Márquez fog ülni a másik piros motoron –, is megkérdezte a címvédő mentalitásáról. Bastianini pedig a következőket emelte ki azzal kapcsolatban: „amikor úgy dönt, hogy meg fog valamit csinálni, akkor annak tényleg azonnal nekilát”.

Húgától kapta becenevét a MotoGP-t újra meghódító Bagnaia, aki a legnagyobbaktól próbál tanulni