back to top
2024. szeptember 16. 20:59
KezdőlapMotoGPEspargaró megismételné a tavalyi győzelmét a Brit Nagydíjon, Viñales az újabb gyári...

Espargaró megismételné a tavalyi győzelmét a Brit Nagydíjon, Viñales az újabb gyári Apriliának örül

Aleix Espargaró Silverstone-ban szeretné megismételni a tavalyi eredményét – 2023-ban a spanyol pilóta nyerte meg a főfutamot. Maverick Viñales annak örül, hogy a Brit Nagydíjon végre Raúl Fernández is a legújabb specifikációjú Apriliával fog versenyezni.

Az időmérőt csak tizenkettedikként fejezte be a tavalyi Brit Nagydíjon Aleix Espargaró, de aztán a sprinten megszerzett ötödik helyével megmutatta, hogy nagyon fekszik neki a silverstone-i pálya. A főfutamon aztán gyorsan fellépett a harmadik pozícióba, majd Marco Bezzecchi bukása után hatalmas csatát vívott az idő közben lehulló esőben Brad Binderrel. Az utolsó körben az addig szinte végig vezető Francesco Bagnaia mellett is elment, és így megszerezte az Aprilia és a saját első 2023-as győzelmét. Nem véletlen tehát, hogy Espargaró a most hétvégén következő idei Brit Nagydíjon szeretné ezt megismételni.

A pénteki nap hőse vegyes körülmények között az utolsó körben lepte meg Bagnaiát

„Ez egy olyan pálya, amelyet nagyon szeretek – kezdte Espargaró – És nemcsak a tavalyi győzelmem miatt, hanem azért is, mert itt volt az egyik történelmi pillanatunk, amióta csatlakoztam az Apriliához, hiszen 2021-ben itt szereztük meg az első dobogós helyezésünket [harmadik lett – a szerk.]. Silverstone nagyon jól fekszik az RS-GP-nek, ahogy nekem is, szóval a cél a 2023-as eredmény megismétlése. Tavaly az Apriliák mindig az élmezőnyben voltak. Reméljük, hogy idén szintén jól fogunk szerepelni, hiszen a nyári szünetben sokat dolgoztak azon Noaléban, hogy javítsanak a motoron.”

Csapattársa, Maverick Viñales tavaly szintén felállhatott a dobogóra Silverstone-ban, hiszen a sprintet a harmadik helyen fejezte be. Ám a pálya az ő szívéhez már korábban is közel kerülhetett, hiszen 2016-ban itt szerezte meg az első MotoGP-futamgyőzelmét egy Suzuki nyergében. Elmondása szerint kifejezetten fontosnak tartja, hogy a Brit Nagydíjon már az Aprilia szatellitcsapatánál, a Trackhouse Racingnél versenyző Raúl Fernández is a legújabb verziójú motorral fog menni, amelyet az amerikai istálló másik pilótája, Miguel Oliveira már egy ideje megkapott.

Raúl Fernández elárulta, „kilencven százalék”, hogy Silverstone-ban végre felülhet az idei Apriliára

„Silverstone-ban mindig is versenyképesnek éreztem magam.  Mindig izgalmas itt versenyezni, egy olyan pályán, amely tele van történelemmel – nyilatkozta Viñales. – Így a nyári szünet után tele vagyok energiával, sokat edzettem, és készen állok arra, hogy nekivágjak a szezon második felének. Persze megpróbáljuk majd kihasználni a motorokban rejlő teljes potenciált. Ráadásul Raúl most először ül majd fel az RS-GP24-re. Nagyszerű lesz, hogy végre már négy idei Aprilia lesz a pályán. Ez nagyon hasznos lesz, mivel így több adatot tudunk majd gyűjteni.”