back to top
2024. szeptember 19. 23:51
KezdőlapMotoGPMarc Márquez azért húzatta magát Martínnal, mert érzései szerint „elveszett” Silverstone-ban

Marc Márquez azért húzatta magát Martínnal, mert érzései szerint „elveszett” Silverstone-ban

A Brit Nagydíj edzésének hajrájában Marc Márquez követni kezdte Jorge Martínt. A nyolcszoros világbajnok később elismerte, erre azért volt szüksége, mert magától nem tudott elég jó kört összerakni.

A MotoGP versenyhétvégéi során általában a pénteki edzésen szokott először felforrósodni a levegő. Ekkor dől el ugyanis, hogy ki jut be egyenes úton az időmérő második szakaszába. Ez pedig a Brit Nagydíjon is így volt, hiszen megint nagy csata folyt a legjobb tízbe való bekerülésért. Az utolsó negyedórára fordulva Marc Márquez csak a tizenharmadik, azaz egy nem bejutó helyen állt. Ekkor követni kezdte Jorge Martínt, aki már az első szabadedzésen is megmutatta, fekszik neki a silverstone-i pálya.

Megint Martín volt a leggyorsabb Silverstone-ban, Acosta egyelőre nem jutott be a Q2-be

Márqueznek viszont ekkor nem sikerült jó kört összeraknia, hiszen az előtte haladó Martín elvette a gázt. A nyolcszoros világbajnok végül így is bejutott a Q2-be, de csak az utolsó pozícióban. Az edzés leintése után megkérdezték az esetről a Pramac motorosát, aki egyébként elsőként ment tovább. „Az történt, amit ti is láttatok – mondta Martín. – Én elvettem [a gázt], amire ő is elvette… Ma én voltam a célpont, ez jól látszott ebből. De én csak megpróbáltam a lehető legjobb időt megfutni. Ezt persze nehezebb akkor csinálni, amikor egy erős versenyző megy mögötted, de végül nem volt ebből gond.”

Márquez aztán elmagyarázta, hogy pontosan mi is történt. „A pénteki volt az első nap [idén], amikor követnem kellett valakit – nyilatkozta a Gresini pilótája, aki tavaly, még a Honda nyergében gyakran nyúlt ehhez az eszközhöz. – Ma elveszettnek éreztem magam. Az eddigi pályákon úgy voltam vele, hogy »oké, jól érzem magam, meg tudom futni [az elég jó időt] «, és így egyedül motorozva jobban éreztem magam. De ma elveszett voltam. Aleix [Espargaró] mögött jöttem ki a bokszból. De aztán Aleix nem nyomta, és így pedig természetesen azt mondtam, hogy »én sem fogom nyomni«. De aztán megérkezett [Jorge] Martín, én pedig ekkor őt kezdtem követni. De az eredeti tervem az volt, hogy Aleixt követem. És nem ez az utolsó pálya, amelyen küszködni fogok.”

„Szóval nem volt jó nap a mai, nem vagyok boldog – tette hozzá. – Az egyetlen pozitívum, hogy bekerültem a Q2-be. Ettől eltekintve szörnyűen éreztem magam. Még sokat kell dolgoznunk, hogy egy kicsivel jobban érezzem magam a motoron, de főleg a köridőkön kell javítanunk. Elmondhatjuk, hogy az első szabadedzés első körétől kezdve minden rosszul ment. Főleg a kanyarokba való bemenetellel küszködöm, pedig általában ez az egyik erősségem.”

Marc Márquez: Három-négy olyan pálya van, amelyen kevésbé működik a stílusom, de ez az egyik legrosszabb