back to top
2024. szeptember 19. 02:54
KezdőlapMotoGPGuminyomás-probléma miatt változott a Brit Nagydíj végeredménye a MotoGP-ben

Guminyomás-probléma miatt változott a Brit Nagydíj végeredménye a MotoGP-ben

Luca Marinit megbüntették, mivel a guminyomása nem felelt meg a szabályoknak. Ezzel Nakagami Takaaki lett az utolsó pontszerző a Brit Nagydíjon.

Ismét nem úszta meg a MotoGP, hogy valamelyik versenyzőnek gond legyen a guminyomásával. Ezúttal Luca Marini motorja nem felelt meg a szabálynak, miszerint a futam bizonyos százalékában egy minimális érték felett kell lenni. Ennek következtében az olasz pilótát 16 másodperccel szankcionálták a Brit Nagydíj után.

Bastianini nagy hajrával győzte le Martínt a „retróversenyen”, aki így is visszavette a vezetést a tabellán

Ezzel az olasz pilóta elveszítette a tizenötödik helyet, és egészen a tizenhetedik pozícióig esett vissza. Papíron Nakagami Takaaki és Augusto Fernández profitált a büntetésből, de valójában csak a japán motoros örülhetett, hiszen ezzel ő gyűjtötte be a főverseny utolsó egységét, a GasGas motorosa pedig így épphogy lemaradt a pontszerzésről.

Érdekesség, hogy a legutóbbi, sachsenringi főfutamon pont a fordítottja történt Marinivel, hiszen akkor ő profitált egy büntetésből, és jött fel a tizenötödik helyre. Persze a tökéletes „tükörkép” akkor jött volna össze, ha most Fernándezé az utolsó egység, hiszen akkor a spanyol pilótát fosztották meg ettől a helyezéstől.

Büntetések miatt változott a Német Nagydíj végeredménye, megvan Marini első pontja a Hondával